1 henger15 2 henger14 3 henger 0. 4 henger 16.ezt mérték. A 3 hengerben a gyertya olajos volt. Lehet injektor hiba? Ki kellene tisztítani?
Nekem a gyűrű morzsolóditt el. Akkor mértem ilyen értéket.
Nem lesz olcsó, nekem 1m forint volt.
A 3 hengerben a gyertya olajos volt.
Melyik 3-ban?
Úgy rendesen olajos akkor lehet egy gyertya, ha a motorolaj összekeni. Ez történhet alulról vagy felülről. Valószínűleg alulról történt, ami jobb esetben a dugattyú és a hengerfal között jött fel. Előfordul, hogy a dugattyú átég és áll a bál. Lehet, hogy a gyűrűk letapadtak, vagy eltörtek. Ami nem valószínű, hogy a hármas henger szénné van kopva. Ekkor nem tömítenek le a gyűrűk, és felveri mellette. a Szét kell szedni, tart vagy eddig.
Ritkán látok kollégát hozzászólni. Gondolom napközben lefáradnak, és nem nyomkodják a GyK-t, vagy már belefáradtak ugyan azt megválaszolni havonta 2x.
"Nem is lehetett megmondani külsőleg, felújításkor jöttünk rá."
A motort kézzel zárt szelepkig kell forgatni és egyszerűen levegőt kell befujatni a gyertyanyíláson keresztül. És figyelni kell, hogy hol fúj ki:
- ha az olajpálcánál, akkor dugattyúgyűrű.
- ha az olajbeöntőnyiláson, akkor szelepszárszimmering.
- ha a kipufogón akkor a kipufogószelep nem zár
- ha a szívósoron, akkor a szívószelep nem zár
(Az utóbbi két esetben a nyitott szelepű más hengerekbe vissza kell rakni a gyertyát, különben ott jön ki a levegő.)
Értem. De amikor elvittétek a szerelőhöz és kiderült, hogy 2 hengerben rossz a kompresszió, akkor a fenti módon szétszedés nélkül ki lehetett volna deríteni, hogy melyik területen van a hiba.
Bár a szerelőket ez nem nagyon érdekli, mert ők mindeképpen kiemelik a motort és leveszik a hengerfejet. Akkor meg a sok befektetett munka miatt már csak a teljes motorfelújítás jöhet szóba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!