1.6-os dizelmotor 15-km után eléri az üzemi hőfokot? 90 fokot?
1.4 diesel Fiesta 10-12km alatt éri el a 90°C fokot, vagyis a 82°C-os üzemi hőmérsékletét (obd-vel mérve).
Ez után még érdemes várni a nagygázos gyorsításokkal vagy 5 percet, hogy az olaj is felmelegedjen. Ezt segíti, nyáron pedig visszahűteni az olajat a hőcserélője.
1.7 dízelemnek a mostani még nem hideg időben 5-6km kell hogy a víz(!) elérje a 89-90 fokot.
A másik, 1.6-os dízelem érzékelhetően lassabban megeszik. Ellen kell inkább 7-8.
De ez csak a víz! Az olajnak biztosan több kell. Olajhőfokot sosem néztem. De saccra 15km-nek elégnek kell lennie.
6os
Az ilyenektől rosszul vagyok, akik képesek fagyoskodni, hogy a motor pár km-el hamarabb melegedjen be.
Legyél is, ülésfűtéssel elviselhető, ha nagyon aggódnál értem.
Én az EV autósoktól vagyok rosszul, akik 90-el kamion mögött mennek, kormányfűtést harapdálják melegért. Vesznek egy 5 milkás kocsit, hogy utána a Lidl parkolóban csövelnek ingyenes töltésre várva és a legfonotabb, világmegváltónak titulálják magukat.
5 millióból elektromos autót?! :O Milyet? Hagyományos Fiat Tipo, esetleg valami Dacia ami ennyiből manapság megáll. Még egy alap Astra is ennél drágább.
Amúgy nekem elöl-hátul van ülésfűtésem. Elöl automata vezérlésű. Van kormányfűtésem + gyári kiegészítő elektromos fűtésrásegítésem. De sosem szoktam a fűtést tekergetni spórolás miatt, hogy hamarabb melegedjen be a motor. Én mondjuk képtelen vagyok kabátban sálba-sapkában, kesztyűben ücsörögni az autóban és úgy vezetni. Engem zavar, kényelmetlen. Már csak ezért sem szórakozok a fűtéssel. Télen-nyáron 23 fokra van állítva és nem nyúlok hozzá. Eddig az autó sem panaszkodott, hogy bármi gondja lenne ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!