Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha ugyanaz a benzin minőség...

Ha ugyanaz a benzin minőség mindenhol miért fogyaszt többet az autó miután egy adott kúton tankolok?

Figyelt kérdés

2021. okt. 6. 15:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%
A kutak órája viszont eltérhet. 5 éve adtam el a quadom, addig havi rendszerességgel vittem kannában benzint. Egy 10 literes piros műanyag kannát használtam. Mindig üresen töltöttem meg, mindig csurig a kupakig. 10,5 és 11 liter közötti mennyiség ment bele, kúttol, pontosabban pisztolytól függően.
2021. okt. 6. 17:10
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Mol EVO Plus 100, Chevrolet Lacetti, 2005, 1.4 hatchback, 95 LE.

Kattanásig szoktam tankolni, ha beesik az üzemanyagszintjelző a negyedtankos vonal alá. Legjobb fogyasztás amit így számoltam az 7,26 liter/100 km, legrosszabb 9,04 liter/100 km. Nem mindig ugyanott járok, de mindig ugyanolyan vezetési stílussal: nem taposom neki ki a szemét, mert akkor se megy... 😀 Azt viszont észrevettem, mikor bekerülök heti többször egy 20-30 percekre az araszolásba és sokat jár a motor alapjáraton, akkor felugrik a fogyasztás is. De ez ilyen.

Gondolom van olajmérnöki diplomád is, megfelelő szakosodással, hogy durrogjál az elméleteddel.

2021. okt. 7. 12:29
 13/14 A kérdező kommentje:
Na és utolsó ha te ennyire képzett vagy akkor miért tankolsz prémium benzint mikor tudvalevő hogy a marketingen kívül semmi előnye nincs egy átlag autónál?
2021. okt. 7. 16:15
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

Az E5 miatt, mert a gyártó csak a 2006 után gyártottakba ajánlja a E10-es 95-ös benzint. Ez a fostalicska amivel járok meg 2005 decemberi gyártású. Az E5 és az E10 az etanol tartalomban tér el egymástól, ugye 2020 januárjától vagy hogy vitték fel a 95-öst E5-ről E10-re. A magasabb Etanol miatt az üzemanyagrendszer gumi és műanyagrészeire lehet káros, illetve több vizet is tud megkötni így a tankban rozsdásodást is tud előidézni. Fogalmam sincs, mennyi a teljes üzemanyagrendszer cseréje mindennel együtt, de inkább kifizetem a felárat a 100-as benzinért, hogy ne is kelljen megtudnom. De ne aggódj van Mol partnerkártyám, minden tankolásnál felfelé kerekítve egy liter prémium 100-as benzin ára esik le. Ha 60-szor tankolok, akkor pont kijön a kedvezményből durván számolva egy tank benzin, mivel 60 literes a tartály.

Vélhetően semmi baja nem lenne a kocsinak, ha továbbra is E5-ös 95-el tankolnám, de ugye a covid miatt országosan bejött a home office, én ilyen hibrid módon dolgozom, hol itthonról hol bentről. Ezért viszonylag sokat áll az autó, ahhoz képest mindenképpen, hogy előtte mennyit ment egy hónap alatt, kb. 40%-ban áll azóta. Ezért kevesebbet jár a kocsi, egy tank benzin tovább tart - pont nem érdekel, hogy drágább vagy mennyit fogyaszt a kocsi. Illetve ott van a munkáltatói kedvezmény, ami 15 Ft/km, de ugye csak azokra a napokra, ha bejárok. Nem sok, de ez is visszajön, igaz 1 hónap csúszással a fizetésben.

De amúgy miért turkálsz a zsebemben? Én meg miért írtam le neked? Nem mindegy neked, mivel tankolom a kocsim? Segítek levonni a lényeget:

Leírtam a kocsi paramétereit, illetve hogy mivel tankolom + a két fogyasztási végletet, meg hogy nyugodt tempóval vezetek (ami azt jelenti, hogy kb. 45 perccel hamarabb indulok, hogy ha bármi van, ne azon idegeskedjek, hogy ott állok a dugóban.) És a lényeg: ha állsz a sorban, a kocsi alapjáraton is fogyaszt. Úgy, hogy nincs hasznos megtett táv. Állítólag óránként néhány deciliter. Ha sokszor araszolsz akkor úgy nő a fogyasztás, hogy a megtett km nem igazán.

Capisce?

2021. okt. 8. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!