Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbízható választás még egy...

Megbízható választás még egy 1.9 tdi?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy manapság megbízható választás-e egy 1.9 tdi- Volkswagen-konszernbeli használt autó megvétele?

Továbbá kérdésem még, hogy van e ilyen téren lényegesebb különbség az alábbi konstrukciók közül?

1.9 tdi-90/110le

1.9 pdtdi 101/131le

Válaszaitokat, véleményeiteket előre is köszönöm!

2021. okt. 4. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha hajlandó vagy rááldozni a megfelelő összeget akkor igen
2021. okt. 4. 11:09
 2/6 D. Brasco ***** válasza:
60%
Ezek a motorok nagyjabol 20 eves autókban vannak.......en hanyagolnám.....
2021. okt. 4. 11:43
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Alapvetőn az 1.9TDI nagyon jó, tartós és megbízható motor. A PD is, a rossz hírét a 2.0PD motorok (egy része) miatt szerezte, de az 1.9-essel nincs semmi baj ilyen szempontból. Kategóriájában az egyik legmegbízhatóbb motor. Viszont csodát ettől sem kell várni, sok darab felett már eljárt az idő, hiszen legjobb esetben is ~15 éves autókról beszélünk, ráadásul ezeket jellemzően nem évi 8000 km használatra vették új korukban sem. Persze az is sokat számít hogy volt karbantartva, hogyan használták, de egy 15-20 éves autó még végig szakszerűen szervízelve is lutri.

Ha költségkereted miatt csak 15+ éves autó fér bele, és mindenképpen dízelre van szükség, akkor szerintem a legjobb választás az 1.9 TDI (ami nem azt jelenti hogy tökéletes lesz, sőt, csak minden más opció mégrosszabb), minden más esetben hanyagolnám.

2021. okt. 4. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Hàt lehet lefogtok pontozni, de én nem olyan rég vettem 1.9 tdi ahu motorkódú Audi a4b5 - öt.

Osztrákból behozott 200 ezer km körül volt az órája, de tök mindegy mert valszeg ígyis úgyis tekert. Nem azèrt szerettem bele, állapotra gyönyörű volt, de nem is a legolcsóbbat vettem összességbe papírozással 1 millióba állt meg és 99 es évjáratú autó, viszont egy percig sem bántam meg. Azóta kellett vezérlést, vízhűtőt, olajat az összes szűrőkkel cserélni, most lesz valami komolyabb fék is rárakva (nem azért mert szar a mostani, csak akarok valami komolyabb márkát / ATE/) . Szóval úgy készülj, hogy a vételáron felül szerintem 200-300 ezer legyen a zsebbe. Egyébként tényleg nagyon hálás kis autó, világból kimegy , lehet valami tönkremegy benne, de figyelj, kicseréled megint jó lesz 10 évig.

Olajat 8-10 ezer km - ként lecserélem örök élet + 1 nap.

Nyílván szerencse is kell, hogy kifogj egy jót, énnis sokáig nézegettem a hirdetéseket , de abszolút megérte. Egyszerűen imádom ezt az autót. Ha erre vágysz vágj bele nyugodtan ;)

2021. okt. 4. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval úgy készülj, hogy a vételáron felül szerintem 200-300 ezer legyen a zsebbe."

Szerintem: A vételáron felül 2-300 ezer legyen a zsebbe a "kötelező" dolgok megcsinálására, utána még 2-300 ezer, ha lesz valami váratlan is (ami mint tudjuk, bármilyen jól karbantartott, és szakszervízen átnézetett autóval is lehet ebben a korban már).

2021. okt. 4. 20:03
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 Igen, igazad van. Pl egy kettőstömegű is meghalhat szinte bármikor, vagy a turbó meg akármi. Kell hogy legyen megfelelő anyagi háttér , hogy fent lehessen tartani egy autót.
2021. okt. 4. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!