Most ezt a e-bike támogatást komolyan gondolja a kormány?
úgy értem, hogy 90 ezer, vagy 150 ezer a támogatás, de MAX az ár fele
ezek szerint tényleg van 180 vagy 300 ezer forintos e-bike magyarországi forgalomban? Vagy csak a szándékot kell értékelni, hogy ők AKÁR még a felét is kifizetnék?
Több kereskedő is árul kinai bicikliket, amikkel még talán ki lehetne maxolni a keretet, de mivel a világpiaci árhoz képest sokkal drágábban adják, igy szerintem nem sok hülye van, aki náluk veszi meg...
Meg igazából kinaiból is csak a legolcsóbbakat szoktam látni budapest, szóval még az is különbséget tesz, hogy 220 ezer vagy 180 ezer az ár. És inkább megveszik a 16 colos kis VICC kerékpárokat, csak mert valamennyivel olcsóbb.
a praktikalitás szerintem 20 colnál kezdődik (aka bmx méret)
De amikor 600...1000 ezer forintos biciklikből jön le az a 150 ezer....hát nem is tudom.
Beírtam a Google-ba, hogy "elektromos bicikli"
Atlag 200 ezer forint
Van 80ért is persze. Meg van 898ért is.
138,150,240,310 ezrekért.
ezek szerint tényleg van 180 vagy 300 ezer forintos e-bike magyarországi forgalomban? - láthatod, hogy igen, van
"elektromos bicikli időseknek"
Itt is hasonló árakat látni
meg igazából, kinából sokkal jobb bicikliket lehet venni, őket nem igazán érdekli sem a sebességhatár, sem a motorteljesitmény-limit, sem pedig az hogy gázkaros lehet e....
sőt még kináig sem kell menni, mert magyarországon van egy csomó kinai raktár ahol ezeket a kérdéses módon behozott árukat meg lehet venni elég könnyen. Ugye a kinaikat úgysem fogja különösebben elővenni az adóhatóság sem, mert külpolitikai kérdés.
szóval inkább veszek egy 300wattos gázkarosat 250-ért mint egy alap neuzert 210ért támogatással, amin csak rásegítés van, és kis akksi.
Tehát, ha 200ért veszel biciklit, állambácsi 100at ad bele
Ha 250ért, akkor 125öt
Ha 300ért, akkor 150et
Ha 350ért, akkor is 150et
Úgy van
Meg kell nézni, hogy jársz jobban
a pedálszenzorosra ad 90ezret max
a nyomatékszenzorosra 150ezret
a probléma az hogy az árak nem úgy aránylanak egymáshoz mint a 90 a 150hez.
Valamirevaló e-bike 700 ezer közelében kezdődik.
Igen, lehet venni 100 alatt is. Kortársaim (60+) vettek is ilyeneket. A legdragább 130 volt. Néhány hét alatt rájöttek, hogy nehezebben tudnak azzal bringázni, mont a normál túragéppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!