Belemagyarázom vagy tényleg tovább bírja a 100-as
üzemanyag?
Figyelt kérdés
Többnyire ugyanazok az útvonalak minden hónapban, de a 100-as benzinnel simán tovább autózok 1 hetet. Régebben mindig ezt tankoltam, de amióta elszálltak az üzemanyagárak visszaálltam 95-re, ami feltűnően többet fogyaszt. Legutóbb megint 100-as ment bele, és ilyenkor már szoktam tankolni, de még legalább 1 hétig elég lesz.
V-Power Racing megy bele, de az OMV MaxxMotion-t is ajánlják ismerősök.
#10: kevered a minimális előírt oktánszámot az ajánlottal
2021. okt. 2. 21:14
12/23 anonim válasza:
#11 Nem. Hülyeségeket irkálsz. Nézz utána. Van egy úgynevezett kopogás-szenzor ami utánállít.
2021. okt. 2. 21:41
13/23 anonim válasza:
#12: igen, a minimális oktánszámig tud utánaállítani, az alatt jön a kopogásos égés
2021. okt. 2. 21:43
14/23 anonim válasza:
Igazából ha valóban működne ez hogy kevesebbet fogyaszt akkor a mai a csapból is a környezetvédelem folyik világban, már réges rég betiltottak volna minden más üzemanyagot és csak a hiperszuper adalékolt és persze 100-as amit árulni lehetne.
Vajon miért nem történt ez meg?
Egy kevesebbet fogyasztó autó kevesebb károsanyagot ereget, sőt akkor az autógyárak is kizárólag 100-as benzint írnának elő még a leggyengébb modelljükhöz is, hiszen náluk flottaszinten kell a büntetést fizetni, és nagyon nem volna mindegy, hogy akár 5.1 vagy kerek 5 litert eszik az adott modell, pláne több tízezres legyártott flotta esetében.
Na vajon az autógyárak miért nem írják akkor ezt elő?
2021. okt. 2. 22:46
15/23 anonim válasza:
#14: mert sok helyen még 95-ös benzint sem lehet kapni.
Márpedig motorból nem fognak régiónként külön fejleszteni.
91-es oktánig még többnyire elboldogulnak az új motorok is.
Többek között ezért nem változott az autók valós fogyasztása 20 éve.
2021. okt. 2. 22:56
16/23 anonim válasza:
Tényleg,de csak 1-5 százalékkal. Egészségesebb a motornak. Igen,ettől még többe fog kerülni az egy kilométerre vetített üzemanyag költsége.
2021. okt. 3. 00:25
17/23 anonim válasza:
Belemagyarázod.
2021. okt. 3. 09:38
18/23 anonim válasza:
Én meg mértem a 95 és a 100 as benzinnel a fogyasztásom. Suzuki swift 1.3 1999 es 54 kw. 95 el 6.9l/100km 100 asal 5.6l/100km országúton. Ugyan azon az omw kúton tankoltam.
2022. máj. 8. 17:48
19/23 anonim válasza:
Na igen ha kamuzni akarunk legalább kamuzzunk angyot, az se baj ha fizikai képtelenséget állítunk. :D
2022. máj. 9. 03:03
20/23 anonim válasza:
Elég idióta vagy 19 es. Tudod nem mindegy hogy félgázon mégy 90 el 100as benzinnel, vagy padlóig nyomod neki a 95 ös benzinnel hogy tudjon menni. És még egy érv hogy idióta vagy, a suzukim motorja nem támogatja az E 95 öst. Szóval igen van majdnem 1-1,5 lites fogyasztás különbségem. Ha csak ide oda szaladgálok akkor 2 literrel is többet fogyaszt az e95ből. Nagyobb távon 200- 300 kilométer pest oda vissza is minimum 1 literes különbség van. Pestet 14-15 liter 100asal szoktam megjárni oda vissza 283 km. E95ből meg 20liter néha kevés szokott lenni. Te vagy aki baromságokat találsz ki, mindenféle gyakorlati tapasztalat nélkül köpködsz itt. Azért mert neked új autód van ami támogatja is az e95 öt, és halvány fogalmad sincs arról, hogy miért, meg hogy működik ez, ide jössz köpködni a hozzá nem értéseddel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!