Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Adblut tankolás előtt vagy...

Az Adblut tankolás előtt vagy után kell önteni a tankba?

Figyelt kérdés

2021. okt. 2. 17:38
1 2 3
 1/23 Beviz Elek ***** válasza:
98%
Nem a tankba kell önteni hanem az AdBlue tartályába. Akkor öntsd bele amikor már kezd elfogyni.
2021. okt. 2. 17:42
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Adblu nincs, az AdBlue. Annak emg külön tankja van.
2021. okt. 2. 17:42
 3/23 A kérdező kommentje:
Az hol van az a külön tartály? A motorház tető alatt? Mert ma úgy csináltam hogy tankoltam dízelt és töltöttem utána Adblut a tankba.
2021. okt. 2. 17:55
 4/23 anonim ***** válasza:
92%
Jól van az úgy neked.
2021. okt. 2. 18:01
 5/23 Beviz Elek ***** válasza:
98%

Tegyük fel hogy olyan rendesek vagyunk hogy helyetted kikeressük google-ben. De hogy ha azt sem tudjuk mi a bánatos taknyot vezetsz?

Az jó ha már beleöntötted a tankba. Az egyik cég ahol dolgoztam nem engedte hogy a sofőrök tankoljanak AdBlue-t a kamionba mert az egyik fogyatékos az üzemanyagtartályba rakta és motorcserés lett az új kamion. Én a helyedben nem indítanám be amíg egy szaki le nem szívja az összes üzemanyagot, nem takarítja ki a rendszert és tankolják fel tiszta üzemanyaggal.

2021. okt. 2. 18:02
 6/23 A kérdező kommentje:
???
2021. okt. 2. 18:02
 7/23 A kérdező kommentje:
Ez most komoly? Tönkre tettem vele a kocsit? Én a tankba raktam.
2021. okt. 2. 18:03
 8/23 anonim ***** válasza:
93%
RIP motor
2021. okt. 2. 18:40
 9/23 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Ha azóta mentél is vele akkor az AdBlue mennyiségétől függően rövidítetted az autó élettartamát (gondolom feltűnt volna ha már egyáltalán nem működne) és amíg ez az AdBlue benne van az üzemanyagban addig egy időzített bombát vezetsz amelyik bármelyik pillanatban véglegesen lerobbanhat.

A dízel üzemanyagrendszere úgy van kitalálva hogy az alkatrészeknek a gázolaj ad kenést. Az AdBlue-ban valami kristályos anyag van ami kenés helyett extrém mértékben koptatja és eldugítja az üzemanyagrendszert, emellett pedig nem ég el és az olajba kerülve a motort is koptatja.

Ha egyszer lesz alkalmad nézd meg hogy milyen amikor az AdBlue elpárolog. Egy fehér sószerű anyag marad amit alig lehet lekaparni, képes miatta beragadni a töltőpisztoly gombja és tartójának érzékelője.

10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem a tankba kell tölteni!

Az AdBlue egy vizes karbamid oldat. Tönkreteszi a motort, üzemanyagrendszert, ha a tankba töltötted. Külön tartálya van. Legtöbbször a tankajtó mögött szokott lenni még egy kisebb kék színű kupak, AdBlue felirattal. Abba kellene beletölteni.

1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!