Egy opel j astra a17dts motorkodú diesel kocsiról lenne szó! Aminek nem indúl be a hütőventilátora,hiába éri el a 90 feletti hőfokot.inkább felmelegiti a vizet!mit cseréljek még ki?
Az még csak hagyján, hogy alkatrészeket ne dobáljunk bele ész nélkül, de problémát sem kell látni rögtön ott, ahol nincs is.
90 foknál egyáltalán nem kell indulnia a ventilátornak. Az Opel nagyon régóta híres arról, hogy magasabb hőfokon üzemel, mint más gyártók autói. Generációk óta minden autójuk ilyen. 97-102 fok között van a ventilátor kapcsolási tartománya, ez így van az én F Astrámban, a G-ben és a H-ban is, ezeket személyes tapasztalatból tudom és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ugyanez igaz a tiédre is, mivel a te 1.7 dízeledet már vagy 30 éve használja az Opel (persze fejlesztve, de alapjaiban mindig ugyanaz maradt). Sőt bizonyára igaz a K Astrára is egészen 2019-ig, amikor átvette a PSA és teljesen új motorfelhozatalt kapott.
Szóval csillapodj le és majd ha 100 fok fölött sem kapcsol be, akkor lehet sírni.
A J Astra kimaradt az életemből. De volt H Astrám 1.7cdti motorral. Annál 98 fokon indult a ventilátor. 90 körül meg se mozdult. Ez így teljesen normális. Ahogy írják diagnosztikával tudsz kimeneti tesztet csinálni. Tudod tesztelni, hogy jó-e a ventilátor, vagy sem.
A H Astra után K-ra váltottam. Szintén dízel, 1.6cdti. Ebben még az életben nem hallottam dolgozni a ventilátort. Vagy legalábbis nem tűnt fel. Ettől függetlenül teljesen nyugodtan alszom.
Az autóval dolgozok,4.dik napja vagyok itthon ettől független nyugodt vagyok és nem is akarok már költeni alkatréazre többet.
A biztik ellenörizve,venti kábelokat még nem tudtam végig nézni.csak gépel tudom látni a hőfokot ahogy emelkedik,mivel a müszerfalon nem megy 90ven fölé visszont diagon meg 100ig is,és ott kezdi forralni a vizet.hallgatok rátok és följebb engedem a hőfokot 103c-ig
na itt a baj, hűtővíz nem forrhat 100 fokon, csak 110-120 körül
két probléma okozhatja a korai forrást: a hűtővíz elöregedett, vagy a hűtőrendszer nincs nyomás alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!