Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szerezzek önbizalmat a...

Hogy szerezzek önbizalmat a vezetéshez?

Figyelt kérdés

2 hete mentem át a forgalmi vizsgán. Vettünk egy kocsit, amit egyelőre még szokok, mert dízeles kocsin tanultam, amit vettünk pedig benzines. Már nagyjából ráéreztem, hogy ezzel hogy kell menni, de nem igazán merek még egyedül menni vele.

Egy barátomat kértem meg, hogy jöjjön velem gyakorolni, akinek már régebb óta megvan a jogsija. Nem is mentünk még olyan helyre amit nem ismerek. Tőle minden nap azt hallgatom, hogy nem tudok biztonságosan vezetni, és ha arra kerülne a sor, hogy menjünk valahova, nem enged vezetni, inkább vezet ő, és az ő kocsijával megyünk, mert én lassú vagyok(betartom a sebességkorlátozásokat). Nagyon elveszi ez az önbizalmam és még kevésbé merek vezetni, pedig apa szerint nincs gond a vezetésemmel.

A kérdésem az lenne, hogy hogy gyakoroljak, ha konkrétan az egyetlen ember akiben ilyen téren megbízok, nem engedi hogy vezessek? Hogy szerezzek önbizalmat? Soha nem fogok rutint szerezni ha nem vezetek. Ma már a sírógörcs kerülgetett mikor megint kitalálta, hogy menjünk és ő vezetett.

2021. szept. 30. 19:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt is emeljük ki, hogy 2 hete vizsgáztál, ergó az egész életedre vetített vezetés körülbelül 0,1%-nál tartasz. Aktív vezetéssel is kell 1-2 év mire az ember találkozik a legtöbb szituációval és tényleg bele jön a vezetésbe.
2021. szept. 30. 21:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy te egy olyan emberben bízol a legjobban, aki csak lehúz. Sajnos én párkapcsolatban voltam egy ilyennel, szóval tudom, milyen...

Azt javaslom, hogy menj el apukáddal vezetni inkább.

2021. szept. 30. 22:07
 13/16 krwkco ***** válasza:
100%

Fel kellene világosítanod, hogy a következő óra nem arról szól, hogy siettek valahová vagy hogy menő módon közlekedjetek, hanem időtöltés. Szabadidőtevékenség. Arról szól, hogy Te gyakoroljál. Neked ez fontos. Ha nem bírja azt a plussz félórát elviselni, akkor milyen áldozatokat fog hozni a jövőben érted?

Gondolom nő vagy ő pedig úgy a barátod, hogy a párod. Vannak férfiak, akik a férfias voltuk csorbításának látják, ha mellettük egy nő vezet. Lehet, hogy erről van szó?

2021. szept. 30. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy honapja vezetek,de 2 alkalom utan egyedul.vagyis parom nelkul mert gyereket,munkatarsat rendszeresen viszek.

Paromnak az osszes letezo kategoriara megvan a jogsija,es hat epp az a tipus aki elfelejtette,hogy o is volt kezdo.nem szol bele a vezetesembe,nem kiabalt amikor mellettem ult.kifejezetten segitokesz volt az elso alkalommal.szinten dizel utan benzines auto szituban voltam.de ha kerdzek tole barmit akkor rendszeresen az a valasza,hogy ha ennyi ido nem ereztel ra,mar nem is fogsz.megis odaadja az autot😂

Szuleimet is vittem nemreg egy-egy kort,szerintuk semmi gond,kicsit batortalanul de jol vezetek.en az o szavukra adok,foleg,hogy apum autoban eli az eletet kb.

Ha parommal egyutt megyunk valahova akkor o vezet.en figyelem es igyekszem tanulni.munkatasaim akik mar jottek mogottem,velem,vagy lattak parkolni meloban mind dicser.igyekszem mas-mas utvonalakon menni,jonni.

Gyakorold egyedul,menni fog.

2021. okt. 1. 08:00
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Alkoholista ki isebbsegi beszélni se tud es vezet.

De szerinted ez nagy feladat.

Hát vannak bajok

2021. okt. 1. 10:09
 16/16 anonim válasza:
89%

"Csak vezetni" tényleg nem nehéz egy járművet. Biztonságosan, a többi úton lévőre is odafigyelve, de nem is tökörészve KÖZLEKEDNI, az már nehéz. Az jóval később jön, nem friss jogsival. Aki szerint könnyű, na ott "vannak bajok".

2021. okt. 1. 11:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!