Hogy szerezzek önbizalmat a vezetéshez?
2 hete mentem át a forgalmi vizsgán. Vettünk egy kocsit, amit egyelőre még szokok, mert dízeles kocsin tanultam, amit vettünk pedig benzines. Már nagyjából ráéreztem, hogy ezzel hogy kell menni, de nem igazán merek még egyedül menni vele.
Egy barátomat kértem meg, hogy jöjjön velem gyakorolni, akinek már régebb óta megvan a jogsija. Nem is mentünk még olyan helyre amit nem ismerek. Tőle minden nap azt hallgatom, hogy nem tudok biztonságosan vezetni, és ha arra kerülne a sor, hogy menjünk valahova, nem enged vezetni, inkább vezet ő, és az ő kocsijával megyünk, mert én lassú vagyok(betartom a sebességkorlátozásokat). Nagyon elveszi ez az önbizalmam és még kevésbé merek vezetni, pedig apa szerint nincs gond a vezetésemmel.
A kérdésem az lenne, hogy hogy gyakoroljak, ha konkrétan az egyetlen ember akiben ilyen téren megbízok, nem engedi hogy vezessek? Hogy szerezzek önbizalmat? Soha nem fogok rutint szerezni ha nem vezetek. Ma már a sírógörcs kerülgetett mikor megint kitalálta, hogy menjünk és ő vezetett.
Illetve még az is szóvá lett téve a legutóbbi alkalommal, hogy nem beszélek mikor vezetek, mert az útra figyelek.
Meg hogy egyszer kielőzött egy kis swift, miért vagyok ilyen lassú. 80nal mentem, betartottam a sebességkorlátozást, ne kelljen már friss jogsival egy nekem új autóval szlalomozgatnom a kocsik között.
Legalábbis ezzel nyugtatom magam😅 mit gondoltok?
Sajnálom, hogy így viselkedik veled, teljesen elveszi a kedved és az önbizalmad. Keress mást, akivel gyakorolhatsz.
Vannak oktatók, akik oktatnak így, beül melléd, a saját autódba, segít megszokni, neked lehet érdemes lenne venned így pár órát.
Én mondjuk pont azokat nem bírom akik a jogsi átvétele után azonnal Schumachernek képzelik magukat.
Én sem mindenhol tartom be a sebesség határokat, de szerintem lehet ezt relatív felelősségteljesen csinálni, meg lehet agyatlanul is.
Sajnos a többségnek a vezetési tudása kimerül abban, hogy "nyomjadnekiiiighecciii". Aztán az első közlekedési szituációban csődöt mondanak és jön a baleset.
Pont ezért kellene először az alapokat megtanulni, idővel a rutinnal együtt jön majd a többi jobb-rosszabb szokás is.
Nem mindenkinek való a vezetés.
Ha úgy érzed, hogy szeretnél vezetni, akkor vezess, ha pedig ne, hát ne. És tanácsolom, hogy ne olyanoktól kérj tanácsot, akik lehet hogy két hét múlva az árok parjáról fog hívni, hogy segíts mert túl gyorsan mentem és megcsúsztam mert "há de há de én vagyok a nagy jampi".
Sok sikert, a többieket magasról le kell kakilni. Balesetmentes kilómétereket!
Amúgy a vezetés is változó. Több évvel a hátunk mögött is vannak rosszabb napok. Van amikor tudom, hogy kvázi ma nem szabad kocsiba ülnöm, mert figyelmetlen, stresszes, szétszórt vagyok.
Azt viszont bárkinek bármikor megmondom, hogy ha nem tetszik akkor ki lehet szállni.
Miért pont egy ilyen emberben bízol meg, amikor számodra sokkal fontosabb másik (az apád) mondta, hogy jól csinálod?
Kezdő vagy, természtes, hogy nem mész gyorsan és nem beszélsz közben.
Többet ne menjél ezzel a buta fickóval gyakorolni. Menjél egyedül, vagy apáddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!