Új autó vásárlás átverés?
2napja vettem egy autót, átírás előtt vitte el az autót a tulaj "muszakira"
Megtettem vele kb 50kmt elkezdett világítani a check engine.
Raraktuk a műszert a katalizátor nem működik megfelelően.
Mit lehet tenni?
Most az egy dolog hogy használt.
Egyértelmű hogy tovább használata során szinte tuti hogy cserékre lesz szükség.
De az autó jelenleg fennálló hiba nélkül, költségmentes állapotban volt meghirdetve.
Közben meg egyértelmű hogy ezek ismert hibák voltak csak kivoltak ütve.
Mindegy igazából én így is elégedett vagyok mert jó pénzért kaptam egy gyönyörű autót
Aztán csodálkoztok hogy az eladó inkább titkol amit tud.
Mit vártok? 15-20 éves más levedlett romjában majd kicserél mindent mielőtt hétszázé továbbadja?
11/12 A kérdező kommentje:
Azért azt tegyük tisztába, hogy te egy használt autót vettél. Nyilvánvalóan ennek tudatában kalkulálni kell azzal, hogy már a vásárláskor is lesz valamilyen hibája. Sőt, a legtöbb ember aki értelmezi hogy mi az használt autó ejt kapásból egy alapszervizt olaj, hűtőfolyadék, szűrők, vezérlés. Pláne ha bizonytalan előéletű az autó. Költségmentes állapotban van meghirdetve erről van valamilyen kézzel fogható "bizonyíték"? Vagy annyi, hogy a telefonba ezt mondta?
"Egyértelmű hogy tovább használata során szinte tuti hogy cserékre lesz szükség."
Mármint? Igen, ez az autók gyakorlatilag 100%-ára igaz.
Nem védeni akarom az eladókat, de kb pont az ilyen viselkedés vezet ahhoz, hogy próbálnak ügyeskedni, mindent szépíteni.
Nyilván világos mindenkinek, hogy ki lett ütve a hibakód. Ő meg majd azt mondja, hogy biztos kiüttette az előző tulaj már és kész. Vagy , hogy szimplán pont nálad dobta ki. Nyilván tudni fogja mindenki hogy nem így van, csak nem tudsz ezzel mit kezdeni.
De a katalizátor témán ne feszengj ennyit, 15-20 éves autóknál ez általános dolog. 2 évente +5k vizsgán.
Oké, a check engine sok mindent jelenthet.
És lekopogom végülis szerencsém is van ha csak ennyi a baja.
Tehat ha vettem volna egy autót, amit az előző tulaj egy napja muszakiztatott le, majd aznap letudtuk a papírokat, és másnap pedig kijön rajta egy több százezres kar, valami motorhiba, akkor ennyi volt, be is nyeltem?
14/16 A kérdező kommentje:
Tisztában vagy vele egyáltalán, hogy mit néznek műszakin???
Milyen motorhibákról beszélsz? Egy műszakin a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy a motor milyen állapotban van az autódban, ott az autót biztonsági szempontból vizsgálják, hogy megfelel e a közúti közlekedésnek. Teljesség igénye nélkül: fékek, futúmű, kaszni állapota (rohadás), szélvédő állapota, világítás, károsanyagkibocsájtás. Ha ezek jók, akkor átmentél.
Motorhiba is olyan dolog amúgy hogy ez van. Benne van a kockázat. Aki eladta sem biztos, hogy konkrétan tud róla. A kereskedő meg nem fog neked a telepen előtte gyors egy generált ejteni. Ez nem így működik egyszerűen.
Hozzátennén azért hogy nem kéne úgy beszélni erről, mintha a motorhibás autók tucatszám álnának a gonosz kereskedőknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!