Ha hallom ahogy összekapcsolódik a kuplung a motorral, az baj?
Csattanás szérű hang.
Csak egyes kettes fokozatban, azt is leginkább amikor nem adok elég gázt.
uj kocsi, márkaszerviz szerint normális. Diagnosztika nem mutat hibát.
De szerintem sem az, azért kérdezem itt, hogy hátha csak le akarnak rázni.
Ha pörgetem mint az állat és rakétaként indulok csúsztatott kuplunggal, akkor nincs ilyen gond.
De ez nem tudom mennyire tesz jót kocsinak, szervizben azt mondják pörgessem.
Ha nagy fordulaton használom 3-4ezer között, és 4 ezer körül váltok fel, 3ezernél már adom a gázt ujbol, akkor a váltásokat sem érzem, nem ránt a kocsi, csak húz mint a golyó.
Csak ez nem tudom mennyire tesz jót neki
Nekem ez a 3. autó és egyiknek sem volt ilyen hangja, nem lehetett semmi
ilyet hallani.
Azt tippelem, hogy máshol van a fogáspont, mint az eddigi autóidban és túl hirtelen engeded rajta keresztül a kuplungot.
Van kettőstömegű lendkereked?
Vagy van némi kis holtjáték a hajtásláncban. Az én autómon is van újkora óta. Sok év alatt semmit sem romlott.
Lehet úgy váltani, hogy a motorfordulat éppen annyira essen vissza, amennyi a következő fokozatnak kell. Akkor semmi hangja nincs, a váltás gyors lesz és a kuplung minimálisan kopik.
Figyeld a fordulatszámmérőt. Amikor hangot hallasz, akkor a mutató megrándul felfelé? Amikor nincs hang, akkor éppen addig ereszkedik vissza, amennyit kell?
Nem igazán értem mire gondolsz, hogy "hallod". Nyilván van egy fogási pont, ha arra rá@szod a kuplungot akkor rántani fog, esetleg lehet hangja.
De hallani/látni kéne mire gondolsz.
Egyébként nekem egyik autómon sem volt ilyen. Max 25 évvel ezelőtt a Ladán, amikor lógott benne a difi meg a kardán akkor csattant egyet.
De egy új autón talán nem kéne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!