Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzinszag az utastérben, és...

Benzinszag az utastérben, és "brake fluid level low" hibaüzenetet ír az autó. Mitől lehet? Körülbelül mennyibe kerülhet a javítás?

Figyelt kérdés

Hónapok óta benzinszag van az utastérben. Nem értek az autókhoz, nem tudom hol lehet a hiba.

Ugyanannyit fogyaszt, mint azelőtt, és nézegettem a kocsi alját, a motorháztetőt, sehol nem folyik a benzin.

De valamiért benzin szag árad be a kocsi eleje felől, olyan mintha a klímából jönne.

Nem tudom mennyire van köze hozzá, de olaj és szűrő csere régen volt rajta. 1 éve volt egy fűtőradiátor törés, amit kicseréltek egy utángyártottra, a vízcsövet is lecserélték, mert menet közben ledobálgatta, és elfolyt az összes fagyálló.

Nem tudom mennyire van köze ehhez a hibához, de valamiért pislákol a lámpa, és a motor is olyan furcsán jár. Nem tudom hogyan fogalmazzam meg. Ahogy pislákol a lámpa, menet közben olyan ütemben veszít egy picit az erelyeből. Amikor csak a gyújtás van rajta, és úgy kapcsolom fel a világítást, akkor nem pislákol. De gondolom a két hiba nincs összefüggésben egymással. A benzin szag probléma egy picit aggasztó. Hol lehet a hiba? Mennyire biztonságos így közlekedni? Mennyibe kerülhet a javítása?

Citroen Xsara 1.4 benzines 2001-es autó.

2021. szept. 25. 21:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#6!

Mit nem lehet érteni? A benzin problémára irányult a kérdés. Nem mindegy, hogy mi a baja, és az sem, hogy 5 vagy 150 ezret kell fizetni a szerelőnek.

És mivel nem is értek hozzá, nem szeretném, ha egy 10 perces melóért lehúzzon a szerelő. Mert mostanság ez a divat, nem csak az autóknál...

Elmegy majd kirándulni hosszabb időre szervizbe. Ha sok lesz a végösszeg, akkor megy majd a bontóba 2-300 ezres autó. Csak munkába járáshoz kell egyelőre.

Viszont tudni szeretném a benzinszag probléma okát. Hogy általában ez milyen hibára utalhat, mit kell cserélni, és hogy körülbelül mennyibe kerülhet munkadíjjal együtt.

2021. szept. 25. 22:44
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ez nincs általánosítva hogy általában mitöl lehet. A tank és a motor között bárhol. Viszont érdemes vele foglalkozni, mert ha belobban akkor levegőbe repülsz a kocsival együtt.
2021. szept. 25. 23:18
 13/14 anonim ***** válasza:
67%

11. Hát ez már fáj amilyen marhaságokat tudsz írni.

De te vagy az autószerelők álma, mert a második mondatnál amikor elmondod neki hogy nem értesz hozzá , tudja hogy annyit kér amennyit nem szégyell.

Hogy a jóistenbe lehetne megmondani hogy mennyibe kerül amikor nem lehet tudni mia baja ?????

Nézd meg konkrétan, ne légy lusta, hogy honnan jön a benzin és a szag.

AZtán esetleg lehet kérdezni.

2021. szept. 26. 07:51
 14/14 A kérdező kommentje:

A motorolaj is erősen benzin szagú. Lehet, hogy azért pislákol a lámpa, és dadog, rángat picit a motor, mert nem kap elég benzint. ​

Egyébként ezelőtt nem volt ilyen erős benzin szag az utastérben, csak enyhébb. Két napja bele tankoltam 25 litert, azóta ilyen erős a szag.

A motor felől erősebb a szag, illetve jobb hátsó keréknél érzem enyhébben. Sehol nem csöpög, folyik, a fogyasztás sem ugrott meg.

2021. szept. 26. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!