Benzinszag az utastérben, és "brake fluid level low" hibaüzenetet ír az autó. Mitől lehet? Körülbelül mennyibe kerülhet a javítás?
Hónapok óta benzinszag van az utastérben. Nem értek az autókhoz, nem tudom hol lehet a hiba.
Ugyanannyit fogyaszt, mint azelőtt, és nézegettem a kocsi alját, a motorháztetőt, sehol nem folyik a benzin.
De valamiért benzin szag árad be a kocsi eleje felől, olyan mintha a klímából jönne.
Nem tudom mennyire van köze hozzá, de olaj és szűrő csere régen volt rajta. 1 éve volt egy fűtőradiátor törés, amit kicseréltek egy utángyártottra, a vízcsövet is lecserélték, mert menet közben ledobálgatta, és elfolyt az összes fagyálló.
Nem tudom mennyire van köze ehhez a hibához, de valamiért pislákol a lámpa, és a motor is olyan furcsán jár. Nem tudom hogyan fogalmazzam meg. Ahogy pislákol a lámpa, menet közben olyan ütemben veszít egy picit az erelyeből. Amikor csak a gyújtás van rajta, és úgy kapcsolom fel a világítást, akkor nem pislákol. De gondolom a két hiba nincs összefüggésben egymással. A benzin szag probléma egy picit aggasztó. Hol lehet a hiba? Mennyire biztonságos így közlekedni? Mennyibe kerülhet a javítása?
Citroen Xsara 1.4 benzines 2001-es autó.
Köszönöm a válaszokat.
#6!
Mit nem lehet érteni? A benzin problémára irányult a kérdés. Nem mindegy, hogy mi a baja, és az sem, hogy 5 vagy 150 ezret kell fizetni a szerelőnek.
És mivel nem is értek hozzá, nem szeretném, ha egy 10 perces melóért lehúzzon a szerelő. Mert mostanság ez a divat, nem csak az autóknál...
Elmegy majd kirándulni hosszabb időre szervizbe. Ha sok lesz a végösszeg, akkor megy majd a bontóba 2-300 ezres autó. Csak munkába járáshoz kell egyelőre.
Viszont tudni szeretném a benzinszag probléma okát. Hogy általában ez milyen hibára utalhat, mit kell cserélni, és hogy körülbelül mennyibe kerülhet munkadíjjal együtt.
11. Hát ez már fáj amilyen marhaságokat tudsz írni.
De te vagy az autószerelők álma, mert a második mondatnál amikor elmondod neki hogy nem értesz hozzá , tudja hogy annyit kér amennyit nem szégyell.
Hogy a jóistenbe lehetne megmondani hogy mennyibe kerül amikor nem lehet tudni mia baja ?????
Nézd meg konkrétan, ne légy lusta, hogy honnan jön a benzin és a szag.
AZtán esetleg lehet kérdezni.
A motorolaj is erősen benzin szagú. Lehet, hogy azért pislákol a lámpa, és dadog, rángat picit a motor, mert nem kap elég benzint.
Egyébként ezelőtt nem volt ilyen erős benzin szag az utastérben, csak enyhébb. Két napja bele tankoltam 25 litert, azóta ilyen erős a szag.
A motor felől erősebb a szag, illetve jobb hátsó keréknél érzem enyhébben. Sehol nem csöpög, folyik, a fogyasztás sem ugrott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!