Az apámnak volt egy balesete a nyáron. Most kapott értesítést, hogy elsőfokú rendkívüli PÁV vizsgálatra kell menjen. Mi van akkor ha nem megy át - nem vezethet többet vagy? Köszönöm.
1. Hogy lenne már 70 évesen olyan munkakörben, amikor ők még 40 évesen elmentek nyugdijba.
Én voltam PÁV-on régen , nekem egyszerű volt, igaz nagyon hülye kérdések vannak.
Én nem azt értelmezem a kérdésből.
Hanem hogy a baleset miatt kell neki menni , mert különben nem lesz jogositványa.
De igazitson ki a kérdező ha nem jól értem.
A pontozás meg engem nem érdekel.
A rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálat, az a PÁV IV.
Úgy tudom, ha nem megy át, akkor 2 év múlva megismételhető.
Azt mondja a zinternet:
- rendkívüli PAV-ot -mások mellett- baleset okozásakor rendelhetnek el.
- a római szám azt mutatja, hogy milyen autót akar vezetni az illető:
- I szirénázós, II busz, III nagyteherautó, IV egyéb.
- és van I. fokú meg II. fokú: gondolom fellebbezéskor
- Az alábbi linken le van írva, hogy mi miatt lehet megbukni: lassú vagy hibás észlelés, reagálás, döntés vagy pontkövetés. Gyagyaság, agresszivitás, tanulási képtelenség, fáradás.
Itt van egypár kép, hogy milyen szerkezetekkel kell megküzdeni. + pszichologus.
És itt van egy példa, hogy valaki balesetet okozott és a PAV-on vezetésre alkalmatlannak találták, és azt javasolják a bíróságnak, hogy többé nem vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!