Akkumulátor választás Generátor bírni fogja?
Adott egy suzuki swift 1.0 98-as kiadás.
Ki milyen akkut tenne bele?
Sajnos a banner másfél év alatt megadta magát.
Tudom gyárilag 36 ah-os akku van bennük. De azért egy picit nagyobb jobb lenne. Az exide lenne a leg szimpatikusabb 12V 47AH
A generátor bírni fogja vajon?
Köszi!
Miért lenne jobb egy nagyobb méretű, mint a gyári?
Ha jól működik akkor igen.
Ahogy olvasom több helyen is, zömmel előnye van egy nagyobb kapacitású akkunak. Jobb a hidegindítás, nem merül le olyan könnyen. Mikor nem használtam a kocsit( egy kettő nap) csepptöltőre tettem mindig.
Soha nem hagytam le merülni. Cellazárlatos lett. ( teljesen feltöltött akku 8-10 óra alatt egy óra pihentetés után 12,2v -ot mutat.)
A generátor 14,3 V-ot tölt terhelés nélkül. Terhelésen 13,8 környéke.
Szóval a generátor jó. Ezért egy normális akkut szeretnék venni ami nem egy évig tart.
Exide egy jó középkategória, jó ár-érték aránnyal. Szerintem jó választás. Én is most tervezek akkut venni, valószínűleg én is ezt a márkát fogom venni. Egy 9 éves Bosch akkumnál már most érzem, hogy kezd gyengélkedni. Nem várom meg vele a telet. Az is ajándék, hogy ennyi ideig húzta.
A nagyobb kapacitásnak van előnye: pl ha sokáig nem használod az autót, vagy valamilyen fogyasztó bekapcsolva marad, több idő kell, hogy lemerítse.
A generátoros kérdést viszont nem értem. Hogy érted, hogy bírni fogja-e? A generátor ármérősséggel (A) tölt, nem kapacitással (Ah). Kb mintha azt kérdeznéd, hoyg a kerti csap bírni fogje-e hogy nem egy 10 literes vödröt, nem egy 30 literes lavórt akarsz vele megtölteni. Nagyobb áramerősséggel nem fog tölteni a generátor. Annyi csak, hogy lemerült állapotból kicsit több idő kell, míg fullra feltölti. Ugyan ez igaz a másik irányba, kisütéskor is: több ideig lehet ugyanakkora fogyasztókkal terhelni, míg lemerül.
Igen, meg ugye sok jót hallani róla.
Ez igen! Jó sokáig bírta!
Jobban bele gondolva Igazad van, valóban butaságot kérdeztem.
Köszönöm, hogy válaszoddal helyre tetted a dolgokat! Tudod aki nem jártas benne, az tud néha butaságokat kérdezni. Még egyszer köszi!
Én mindig a legolcsóbbat vettem és még problémám nem igazán volt egyikkel sem.
Legutolsó amit vettem az egy Polaris volt ami 2 éves és még mindig okés.
Örülök neki, hogy valakinek az olcsóbb kategóriából is sikerült jót kifogni!
Bár lehet igazad is van! Hiába a nagy márka ha több éves akkut adnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!