Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Akkus gépnél akumulátor...

Akkus gépnél akumulátor választás? Tudom hogy egy fúró csavarozónál a nyomaték számít, de ez nekem messze magasan megfelel így az lényegtelen is. Makita kéziszerszámnan-majd később több gépben gondolkodom.

Figyelt kérdés

A kérdés hogy vegyünk egy fix teljesítményt például minden nap ugyanazt a 50 csavart csavarom be. Akumulátor feltöltöttség egy 18v 3Ah bírja majd nekem tovább vagy egy 10,4v 4Ah? Tudtommal az amperóra számít nem? Az hogy 18volt az pedig nagyobb nyomatékra képes de esetemben ez nem fontos, mert bőven elég a 10,4voltos gép nyomatéka is.

De például akus porszívónál, fűrésznél, flexnél hogyan jelentkezhet ez? Érdemesebb lenne a 18voltosakat venni?

2020. júl. 31. 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Azt is tudni kéne, hogy a gép mennyit vesz ki az akkuból (mekkora a teljesítménye). Csak úgy lehet meghatározni, hogy kb. mennyi időt bír az adott Ah-s akkuval.

Én inkább az erősebbet venném, ha megtehetem. Ugyanis azzal is tudsz kisebb csavarokat (= olyan csavart, amihez kevesebb Nm is elég) becsavarozni, a komolyabb csavarokhoz meg már lehet, hogy kevés lesz a gyengébb gép. Ki tudja, mikor lesz olyan, hogy komolyabb csavarokat kell/akarsz csavarozni.

Ha több gép van tervben (akár a későbbiekben), akkor érdemes úgy gondolkozni, hogy kompatibilisek legyenek az akkuk és a gépek (így nem kell külön akkukat venned, illetve néhány komplett gép után esetleg elég lehet csak a géptestet megvenni).

2020. júl. 31. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

En ugy csinaltam, hogy figyelembe vettem az adott gep teljesitmenyet. Egy akku cella 18-20A aramot ad le. Utana kell nezni, hogy az adott gyartonal hogy van az akku elrendezes. Kis gepeknel 1 cellasoros, kozepeseknel ketto, nagyoknal 3 soros akku. Ertelem szeruen a cella "sor" parhuzamos elektromos csatolast jelent, azaz a 2 soros 35-40, 3 soros 55-60A aramot ad le az adott feszultsegen.

Az hogy hany voltos az akku nem relevans, inkabb a feladat es a gep teljesitmenye befolyasol. Ha neked eleg a 12V akkuval hasznalhato gep (nem akku) teljesitmenye, ertelem szeruen a 12 voltos akkuk kozul valogatsz a fontebb leirt modon.

2020. júl. 31. 11:01
 3/8 anonim ***** válasza:
21%

A 18V 3Ah-s akku 54Wh elektromos munkát tud végezni, a 10,8V 4Ah-s 43,2Wh munkát. Tehát ugyanazt a munkát feltételezve a 18V-s tovább fogja bírni.

Egyébként mivel írtad a makitát, mindenképp a 18V-s termékcsaládban gondolkozz. Egyrészt nagyobb a szerszámválaszték, másrészt vannak egész tűrhető kínai szerszámok, amik ezt a rendszert használják.

2020. aug. 1. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:
47%
#3 18V 3Ah akku az egy cellasoros. Egy cella 20A aramot tud leadni. Egy 10,4V 4 Ah akku mar 2 soros, 40A aramot tud leadni. A munkavegzo kepessege az energiasuruseg miatt a 18V-nak nagyobb de a kiveheto teljesitmeny (ertelem szeruen rovidebb ideig) a 10,4V-nal valoszinuleg nagyobb.
2020. aug. 13. 11:43
 5/8 anonim ***** válasza:
A 18V, 3Ah-s pakk kétsoros, szintén 40A. Tehát megint csak azt mondom, érdemesebb azt választani, főleg ha rendszerben gondolkodik a kérdező.
2020. aug. 13. 19:41
 6/8 anonim ***** válasza:

En inkabb megvennek egy 18V gepet 3Ah akkumulatorral. Aksit kesobb tudsz venni hozza, pl 4ah aksit.

Nekem a 18V aksis furo eleg sokaig birta 1,6Ah aksival. Ha lemerult akkor kicsereltem es toltottem mialatt a masikkal dolgoztam tovabb.

2020. aug. 13. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem van 10,4, 12 es 18V gepem is. A 10,4-es kis Metabo gyorsan merul (2Ah), viszont a 12V 3Ah Milwaukeeval tovabb tudok dolgozni mint a 18V 5Ah-val, hogy ha a feladat nem haladja meg a 12V gep teljesitmenyet. A 18V-os nagyon boszme, relative gyorsan meriti az akkut, ha az alkalmazas nem kivanja a nagy nyomatekot nem biztos hogy jo a nagy gep.
2020. aug. 14. 05:11
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Július óta még mindig ezen agyalsz?!

Nem kapkodtad el.

Amúgy most két nagy cég is hirdeti a tv reklámban akciósan, kb.6ezer Ft körüli áron.

2020. nov. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!