Mi a véleményetek a kamionsofőrökről? Arról ahogyan élnek, amit csinálnak. Úgy általában mit gondoltok ha meghalljátok hogy valaki kamionozik?
en kamionozok, es akkor jottem csak ra hogy mennyire szeretem amikor a volan mogul elmentem 8 oras helyi munkaba egy elektronikai uzletbe. Undorito volt az a par honap. Aki azt mondja a kamionozas nem szabad elet, az egy hulye es fingja sincs az egeszrol.
Es ne gyertek mar orokke a csaladdal, ki a francot erdekel a csalad? Ha ezzel jar hogy allando kompromisszum, lemondas, es masok erdekei szerint cselekedni akkor eddig se volt ra igenyem, de most aztan mar vegkepp nincs, igy arany elet van. Azok a hulyek akik meg kerik az ostort maradjanak csak magyar belfoldon bohockodni.
Ja es hogy mi a velemenyem a tobbi kamionosrol? Budos troger gyoker a legtobb, es kerulom oket (kamionoskent) mint politikus a poligrafot.
Sofőrhiány van mindenhol, nem azért mert az 50 felettiek a sok megtakarításukból egy spanyol tengerpartra költöztek volna hanem azért mert nem jön elég fiatal.
Mennyivel jobbak ma a kamionosok? Hát nem tudom, a facebook csoportokban nem sok jót látok. Szemetelnek, a pót alá szarnak, harcolnak a pozícióért az autópályán mint Verstappen és Hamilton. Elég tré a színvonal…
A fizut sem mondanám túl jónak, 500-700e/hó hogy egy dobozban élj és ne legyen normális életed? 300-400-at Bp környékén megkeresel végzettség nélkül is.
Sosem szeretnék arra a szintre eljutni hogy menekülni akarjak a családomtól… Erre nem is lehet érdemben reagálni, sajnálom hogy ilyen rossz életed van.
Beviz Elek: 700at keresnek itthoni cégnél. Külföldi cégnél jóval többet, és csak rohamosan emelkedni fognak a bérek, ha valóban ekkora hiány van.
És amúgy is, most csak az uniózásról beszélünk, mikor 3-4 hétig kint van a sofőr a kamionban. Lehet ezt már itthon is úgy csinálni, hogy minden este otthon vagy, vagy max hetente 1-2 éjszakát ragadsz a kamionban.
Lehet, hogy nem túl jó életmód a kamionban élés, de alapvetően a modern kamionok rendkívül kényelmesek, nyáron hűvösebb, mint az otthonod (már az állóklíma is alap), télen van fűtésed, kényelmes ágyak, minden. Egyedül a mosdó ami nagyon hiányzik. Fiatalként lehúzol 5-8 évet uniózásban, ha van egy megbízható barátnőd, aki megvár, és megalapoztad az életed, simán felépítesz egy házat otthon. Persze nem mindenkinek való, aki nagyon extrovertált, az begolyózik egyedül a kamionban, mások meg kifejezetten imádják a csendet, meg hogy egyedül vannak. A 4 kezezés is egyre kevésbé divat.
19es
A 300 ezerből amivel többet kapsz Németországba, egy lakást nem tudsz bérelni Németországban, hogy a hétvégét eltöltsd ott :) És nem 30 napot kell dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!