Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford focusba mennyibe fájhat...

Neni83 kérdése:

Ford focusba mennyibe fájhat a hengerfej csere?

Figyelt kérdés

Motorhiba lámpa, rángat a kocsi, majdnem lefullad. Szerelő hengerfejesre tippeli, még nem állt neki.

Árat nem mond 😒

Tudom nagy árkülönbségek vannak, de kb mire számítsak?

2021. szept. 14. 12:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy egyből a leghúzósabb szerelést mondja, aztán lehet, elég neki egy trafócsere, vagy valami érzékelő pár ezer forintért.

Korrekt szerelő kompressziót mér, ad egy diagnosztikai lapot is.

Sőt, volt olyan, aki ragaszkodott hozzá, hogy előttem mér sűrítést a hengerekben, víztérben.

Kérdés, milyen motor, milyen évjárat.

Felkúszhat szereléssel együtt 200 ezerig is.

2021. szept. 14. 13:16
 2/4 krwkco ***** válasza:
100%

"Szerelő hengerfejesre tippeli"

Látod ennek bármi jelét?

Hűtővíz fogyás, fehér kipufogógáz (gőz). Olaj a kiegyenlítőtartályban a víz tetején? "Majonéz" az olajbeöntő kupakban? Hidegen is kőkemény hűtőcsövek, ha elindítják a motort?

2021. szept. 14. 14:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Induláskor nagyon kékes-fekete a kipufogo, amég kettesbe nem teszem.

Hűtővíz nem fogy.

Olajcsövön nincs fehér "trutyi"

2021. szept. 14. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
A kékes füst azt jelenti, hogy eszi az olajat. Ez lehet szelepszárszimering, de mivel rángat, így akár gyürütörés is, ezért megértem, hogy a szerelő nem tud árat mondani, mert a konkrét hiba akkor derül ki ha leveszi a hengerfejet. Egy kompressziómérést tényleg érdemes volna csináltatni, akkor közelebb lehetne kerülni a hiba megállapításához.
2021. szept. 14. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!