Mi történik ha motorolajok keverednek, más gyártó által?
Castrol hanyagolni kéne már.
Én is belefutottam gagyi Castrolba hivatalos boltból.
Télen nehezen indított és ette is.
Mobil 1 5w30-al meg pöccre indul és nem eszi egyáltalán.
4. Az olajnak mi köze az inditáshoz???
HA nem tudnád az a kenést szolgálja.
Nem célszerű más-más olajakat összeönteni, de ha tudják a specifikációt, akkor nagy bajt nem okoz.
Viszont csatlakozom én is a többiekhez: Castrol valaha jó volt, most már nem. Drágának továbbra is drága, meg továbbra is sok műhelynél kint van a plakátja, de nem jogszerűen. Én is használtam régebben egy régi BMW hobbiautómban amihez ugye még a gyári ajánlás is Castrol, eszegette, már gyanakodtam hogy szelepszáras, aztán váltottam azonos viszkozitású és specifikációjú Motulra - hirtelen nem is ette, nem is volt hidrotőke hangja hidegindításkor mint addig.
Az olajnak az a köze, hogy ha vastagabb az olaj akkor nehezebben indít. Hiába 5W30 volt, minusz 10 fok alatt elvérzett.
Mobil 1 5w30 meg -22-ben is gyönyörű szépen indít.
6, de hova tűnt el a Castrol? vizes? vagy valami elégett benne, azért csökkent?
és mitől jobb a Motul? kipróbálom legközelebb, mert nekem is mintha enné a Castrol olajat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!