Vályi Pistának miért változott meg ennyire a véleménye az elektromos autókról?
Folyékonyan azért nem beszél. Jól beszél angolul, inkább fogalmazzunk így. Egyébként az angol a világ legkönnyebb nyelve, nem nehéz elérni ezt a szintet. Ha valaki sokat néz filmeket angolul, videókat, zenéket hallgat, már úgy is sokat lehet fejlődni.
Vezetési élmény és racionális döntés közt elég nagy különbség van. Az elektromos autó több szempontból jó racionális választás. Vezetési élmény szempontjából nem ilyen egyértelmű a helyzet. Szerintem Vályi István is így gondolja.
Turbó és szívómotor között is lehet hasonló különbséget tenni, vagy pl. négyhengeres és nyolchengeres között is.
Ennek az e-autózásnak nagyobb a füstje, mint a lángja. Egyenlőre ezt tolják, majd ha találnak egy új olajmezőt, visszajön a benzines, meg a hibrid.
A hidrogénesről én is jókat hallottam és gyakorlatilag kiapadhatatlan erőforrás.
Az autós magazinok meg azt mondják, amiért éppen fizetnek nekik. Nincs efelől kétségem, darwinista gazdaság van. Aki képes alkalmazkodni, az túlél, még ha más is a véleménye.
Soha többet nem jön vissza a fosszilis üzemanyag. Hidrogénhajtás? Villany kell hozzá, ami érdekes módon, ha villanyautóba töltik, akkor környezetszennyező, ha vizet bontanak vele nagyon rossz hatásfokkal, akkor erről egyesek rögtön elfeledkeznek... A hidrogánhajtás ilyen szempontból rosszabb, mint a villanyautó, mert van egy szükségtelen közbenső lépcső az energia szállítása közben: a vízbontás, és a hidrogén ismételt elégetése katalizátoron, miközben áram keletkezik, amivel egy villanyautót hajtanak tulajdonképpen.
Nem a kőolaj elfogyása a gond, hanem a légkör szennyezetsége, emiatt kell átállni.
De majd rájössz, amikor már csak villanyautót vásárolhatsz, és az OT-s füstgépedhez is eseti útvonalengedélyt kell kérned. A válaszod nem érdekel, az idő majd eldönti: idejövök emlékeztetni téged 2030-ban, hogy nézz körül... és látni fogod, hogy igazam lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!