Motorblokk mosása?
Hogyan lehet biztonságosan lemosni a motorblokkot előről?
Elvittem motormosásra, szépen kitakarították a motorteret, a máanyagok meg ami szem előtt van csillog-villog, viszont ha leveszem a motoron lévő műanyag burkolatot és jobban be nézek előről, vastagon áll az évek alatt felgyülemlett olajsár ami por keverékével szépen odaragadt a blokk elekére.
Valahogy le tudnám mosni házilag?
Én mostam már. Magas nyomásúval nem mertem nekiesni. De sima slaggal is teljesen jó lett. Lehet kapni kimondottam erre való tisztítószert. Azzal befújkáltam. Hosszú nyelű vékony üvegmosó kefével kicsit megsikáltam. A kezem a kis résekbe nem fér be, de ezzel a kefével be tudtam nyúlni. Aprólékosan végigsikáltam. Utána slaggal lecsapattam.
Nem azt mondom, hogy teljesen makulátlan és enni lehetne a blokkról, de a kosz 90%-át lehozta. Jobb lett, mint amire számítottam.
Közben utána olvastam, valahol azt javasolták próbáljam féktisztítóval, ne vízzel.
Bár az ez előtti kocsimnál is magam mostam az autómosóba magasnyomásúval, a mostaninál azért nem merem :D
Ajánlom a "klasszikus" Brigéciolt.
Egy öreg használt ecsetet tartok erre a célra.
Áztatom, dörzsölöm, várok egy kicsit, és újra pacsmagolok.
Aztán egyszerű ráküldöm a slagot.
Nem szükséges nagy nyomással szétlőni mindent, eláztatni, telefröcskölni, egyszerűen leöblíted és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!