Miért van benzin a blokk tetején? (simson)
Nincs jól beállítva az úszó és túlfolyik az üzemanyag. Vagy nem zár jól a tűszelep.
Gyári beállítás: https://www.youtube.com/watch?v=ZsVLZkMn20k
Rossz a tűszelep beállítása🤷♂️
#1 Az hülyeség hogy a blokkból jön, akkor be sem indulna mert nem juna el az égéstérbe az üzemanyag.
#2 Felesleges kompressziót mérni és nem valószínű hogy tömítéssel van gond. A karburátor tömítése esetlegesen lehetne a probléma részleges forrása, de akkor is xar az úszószint hisz alapesetben nincs annyi benzin az úszó körül, hogy az egy egyenesen álló motornál, a rossz tömítés mentén folyni kezdjen.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ha rossz a tűszelep beállítása, akkor a túlfolyón folyik ki az üzemanyag, nem? Csak mert ha igen, nekem van egy elvezető csövem le a blokk mellett. Szóval, nem a blokk tetejére csepegne. Vagy rosszul gondolom?
Kifolyik az egyébként is, tehetsz oda bármennyi tömítést.
Nekem az úszóház és a karburátorház illesztése mellett folyik úgy, hogy vason is hézagmentesen felfekszik a kettő.
Hulladék megoldás sajnos, ezzel nem sokat lehet kezdeni, viszont ami kilötyögne a túlfolyón azt vissza lehet vezetni a karburátorba így minimálisan megtakarítasz üzemanyagot is.
Lényege annyi hogy egy benzincsövet megfelelő méretre vágsz (max 10 cm) és nem lefelé hajtod hanem felfelé és hozzákötegeled a gyújtáskábelhez ami a blokkból jön.
Nekem teljes egészében bevált saját kitaláció volt (remélem).
Szia!
Három dolog jutott eszembe.
-kifúj a hengertalp tömítésnél (húzd meg a hengerfej anyákat)
-karburátor túlfolyón nincs rajta a cső
-jó dolog a bakelit a szívócsonkhoz, de elé és mögé is kell papír tömítés különben nem tömít rendesen.
Szia!
Szinte ugyan ez volt velem is, csak nem klingerit tömítéssel hanem valami hasonló árkategóriájúval, az úszóháznál. Kicseréltem egy parafa tömítésre, és csontszáraz a blokk azóta is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!