Hazavezethetem az autót vagy tréler kell hozzá?
Figyelt kérdés
Autót készülök venni és ki is néztem magamnak egyet, viszont kéne kell rá regisztárciós adót fizetni, mivel nem volt Magyarországon bejegyezve. A műszakija érvényes jövő évig. Mivel a lakóhelyemtől nagyjából 3 óra útra van meghirdetve az autó, ezért miután megtekintettem, azzal szeretnék hazajönni. Lehetséges-e, hogy a vásárlás után azzal vezessek haza vagy a regisztárciós adó hiánya miatt nem tudok biztosítást kötni rá belföldön, így tréler kéne?2021. szept. 5. 21:12
1/12 anonim válasza:
P rendszám, vagy trélerrel lehet csak, mivel hiába van külföldi érvényes műszakija, de valószínű rendszáma nincs, mert azt kijelentéskor az adott ország önkormányzatánál leadták.
2/12 anonim válasza:
Amíg nincs magyar rendszáma, forgalmija, és KGFB, addig nem közlekedhetsz vele.
Neppertől veszed? Ők szokták "honosítani" az import autókat, és meghatalmazással intézni a papírokat. NKH-nál valószínűleg előbb is lesz foglalt időpontjuk, mint egy magánszemélynek.
3/12 A kérdező kommentje:
Most nézem a hirdetést, P-s rendszáma van. Akkor gondolom vezethetem (kérdés, hogy ilyen esetben hogy működik a biztosítás? Mert tudtommal új tulajnál az kell legyen az első).
2021. szept. 5. 21:24
4/12 A kérdező kommentje:
Valamint azonnal elvihetőként van meghirdetve
2021. szept. 5. 21:26
5/12 anonim válasza:
Az a P-s rendszám a nepperé, nem a tiéd. Próba körre elviheted vele a kocsit, haza nem.
6/12 anonim válasza:
"azonnal elvihető"
Lesz az 1-2 hónap is.
7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2021. szept. 5. 21:29
8/12 anonim válasza:
P rendszám nem az autóé, hanem a cégé. Teljesen törvényesen csak a cég tulaja vagy alkalmazottja használhatja. De azt nem adják a kocsihoz.
9/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ha valóban 1-2 hónap lesz, míg elvihetem, akkor lehet, hogy felejtős a dolog és nézelődöm tovább.
2021. szept. 5. 21:33
10/12 anonim válasza:
A tévhitekkel ellentétben törvénytelen a P rendszám bérlése, ha nincs magyar rendszáma, akkor nem mehetsz vele. Marad trailer, vagy kifizeted a neppernek a honosítást. Véleményem szerint, pláne a jelenlegi helyzetben utóbbival jársz jobban még akkor is, ha kétszer kell menned miatta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!