Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hazavezethetem az autót vagy...

Hazavezethetem az autót vagy tréler kell hozzá?

Figyelt kérdés
Autót készülök venni és ki is néztem magamnak egyet, viszont kéne kell rá regisztárciós adót fizetni, mivel nem volt Magyarországon bejegyezve. A műszakija érvényes jövő évig. Mivel a lakóhelyemtől nagyjából 3 óra útra van meghirdetve az autó, ezért miután megtekintettem, azzal szeretnék hazajönni. Lehetséges-e, hogy a vásárlás után azzal vezessek haza vagy a regisztárciós adó hiánya miatt nem tudok biztosítást kötni rá belföldön, így tréler kéne?

2021. szept. 5. 21:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
P rendszám, vagy trélerrel lehet csak, mivel hiába van külföldi érvényes műszakija, de valószínű rendszáma nincs, mert azt kijelentéskor az adott ország önkormányzatánál leadták.
2021. szept. 5. 21:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs magyar rendszáma, forgalmija, és KGFB, addig nem közlekedhetsz vele.

Neppertől veszed? Ők szokták "honosítani" az import autókat, és meghatalmazással intézni a papírokat. NKH-nál valószínűleg előbb is lesz foglalt időpontjuk, mint egy magánszemélynek.

2021. szept. 5. 21:22
 3/12 A kérdező kommentje:
Most nézem a hirdetést, P-s rendszáma van. Akkor gondolom vezethetem (kérdés, hogy ilyen esetben hogy működik a biztosítás? Mert tudtommal új tulajnál az kell legyen az első).
2021. szept. 5. 21:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Valamint azonnal elvihetőként van meghirdetve
2021. szept. 5. 21:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a P-s rendszám a nepperé, nem a tiéd. Próba körre elviheted vele a kocsit, haza nem.
2021. szept. 5. 21:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"azonnal elvihető"

Lesz az 1-2 hónap is.

2021. szept. 5. 21:29
 7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
P rendszám nem az autóé, hanem a cégé. Teljesen törvényesen csak a cég tulaja vagy alkalmazottja használhatja. De azt nem adják a kocsihoz.
 9/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk, ha valóban 1-2 hónap lesz, míg elvihetem, akkor lehet, hogy felejtős a dolog és nézelődöm tovább.
2021. szept. 5. 21:33
 10/12 anonim ***** válasza:
A tévhitekkel ellentétben törvénytelen a P rendszám bérlése, ha nincs magyar rendszáma, akkor nem mehetsz vele. Marad trailer, vagy kifizeted a neppernek a honosítást. Véleményem szerint, pláne a jelenlegi helyzetben utóbbival jársz jobban még akkor is, ha kétszer kell menned miatta
2021. szept. 5. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!