Ha az első kerekeket kicserélem a hátsókkal, akkor meg fog hülyülni a tpms szenzor a gumiban, vagy ugyan úgy érzékelni fogja, mert ugyan azok a kerekek, csak az első lesz hátul?
Nyyilván a te autód más típusú...
Olvasd már el azt a rohadt kézikönyvet, vagy legalább az autód tipusát írd le. Majd én elolvasom helyetted, ha már erre is képtelen vagy...
Érdekel, hogy neked ebből mit sikerül kihozni. Nem hinném, hogy többet, mint amit eddig csináltam, de várom a fejleményeket, hátha.
A TMPS központi vevője nem tudja, hogy hol van a kerék, elöl vagy hátul. Csak azt érzékeli, hogy pl. az 1-es számú szenzorban mennyi volt a nyomás reseteléskor és az változott-e.
Ha csak átrakod a kereket, attól a TMPS nem jelez. De ha mást nyomást állítasz be emiatt akkor igen. Akkor resetelni kell.
google picanto tmps reset
google translate
Amit az #1 ír az a DDS. Ami csak a kerekek fordulatszám eltérése alpaján következtet arra, hogy defekted van. Konkrét keréknyomásokat nem ír. Ilyen rendszernél édes mindegy, hiszen nyomásjeladó sincsa kerékszelepekben.
Tényleges TPMS-nél a rendszertől függ. Öntanuló rendszer fel fogja ismerni. Amit külső eszközzel kell tanítani szenzorcseréknél, nagy valószínűséggel szintén nem fog meghülyülni. Csak ha pl a bal első kerekedben esik a nyomás, a bal hátsóra fog riasztani.
#1: neked nincs nyomásjeladód, azért kell kalibrálni.
A TMPS szenzoros kereket úgy vserélgeted ahogy akarod, azt "tanítani" kell, hogy melyik kerék melyik.
Nekem téli nyári szett is TMPS szenzoros, cserélem én is előlről hátra. Semmi gond vele.
Legfeljebb rossz kereket jelez majd, de ha valamelyik szenzor rossz nyomást erzékel, jelezni fog.
Akkor úgyis meg kell állnod ellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!