Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet kimérni a Map...

Hogyan lehet kimérni a Map szenzort?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek az ilyesmihez, már kínomban azon gondolkoztam hogy átalakítom karburátorosra, még azzal is könnyebben megbírkóznék...

Szóval, van egy régi, 2.2 szívóbenzin autóm. Hidegindítás után alacsony az alapjárat, kormol és rángat. Amint "kikapcsol" a szívató észhez tér, de egy kicsit torpan és néha fix gázállásnál rángat. A gyertyákból ítélve sokat kap, hisz kormos az összes.

A vízhőfok jeladót én a következő módon tesztelném le, kérlek javítsatok ki ha tévedek valamiben.

Lehúzom a csatlakozót, egy multiméterrel megmérem benne az ellenállást, majd a multimétert rajta hagyva, beindítom. Mindezt hideg motornál és figyelem, elvileg ahogy melegszik csökkennie kell az ellenállásnak. Ez így oké?

A másik, amivel még ennyire sem vagyok képben, az a map szenzor. Azt tudom hogy a lehúzott csatlakozóban van egy, ami a tápfeszültség és 5V kell hogy legyen. Itt kb ki is merül a tudásom, az érdekelne, hogy hogyan tudnám letsztelni.

Jaa és a fojtószelepállás érzékelőt is bemutathatná nekem valaki😅

Kérlek ne gyertek nekem olyan válaszokkal hogy vidd szerelőhöz! Egyrészt magam szeretném megkeresni a hiba forrását, másrészt ha egy pl kuplung, olaj, kormánymű, fék, fűtőradiátor.... Stb... cserével megbírkóztam, akkor szeretném ezt a részét is kicsit jobban megérteni.

#karburátor #fojtószelep #befecskendezés #MAP szenzor #Fojtószelepállás érzékelő
2021. júl. 19. 22:00
 1/2 krwkco ***** válasza:

"Amint "kikapcsol" a szívató észhez tér,"

Én nem mondanám, hogy kikapcsol a szivató. Amit látsz az valószínűleg az, hogy az első lambdaszonda eléri az üzemi hőmérsékletet és mérni kezd. A kompjuter pedig ennek megfelelően korrigálja a benzin/levegő arányt.

"a fojtószelepállás érzékelőt is bemutathatná nekem valaki"

A fojtószelepállás érzékelő egy potméter a pillangószeleppel közös tengelyen.

Egyébként milyen autó, milyen motor, mikori évjárat?

Van OBDII csatlakozó rajta?

2021. júl. 19. 22:15
 2/2 Beviz Elek ***** válasza:
0%
2.2 szívóbenzin? Adja az ég hogy egy lepukkant Honda legyen (Prelude pls) és ne egy lepukkant BMW.
2021. júl. 19. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!