Miért akar mindenki új autót venni használtan 1 millió alatt?
Eladtam az autómat 7 hónapja, féket(betét meg tárcsa), olajat meg vezerelést, üzemanyag szűrő (dízel)kell cserélni, meg elkezdett hangot adni a kettős tömegű. Belerakott kb 17 ezer km-t.
Na szóval most megkeresett engem a vevő, aki amúgy is rohadtul jó áron jutott hozzá és fenyegetőzött hogy perre viszi.
Ez egy 1.6 TDCI mk2 faceliftes Focus.
Én nem vettem róla tudomást, mert kopó fogyó alkatrész. Párom megnyugtatása végett kérdezem. Érdemes ezzel foglalkozni?? Vagy rá kell hagyni az ilyen barmokra?
Egyébként 6 hónap a "garancia" ami az adásvétel után az eladót "terheli".
Szóval nem pattoghat a vevő.
Az meg a másik, hogy 17 k km-ig semmi baja nem volt.
Ennyi km alatt teljesen megehet gyilkolni egy autót!
Ezeket ő is okozhatta indokolatlan, durva fékezésekkel, rossz út miatt is elkezdhet hangoskodni a kettős tömegű, főleg ha nem figyel rá, hol hajt.
17000km belerakása után elég irreális, hogy ezeket mint elhallgatott hibákat akarja rád verni, főleg ahogy mondod, gyakorlatilag mind kopó, időnként természetes módon cserés cuccról van szó.
3: 1 év magánszemélynél is a kellékszavatosság, de a bizonyítás terhe itt az eladón van, ahhoz meg sok szerencsét.
Nem valószínű, hogy szakértőt fog fizetni, aki hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy már fennállt a hiba.
Mi a hiba egyébként?
Nem nem, én nem veszem figyelembe. Aszonykám fél hogy pereskedés lesz.
Most kijött házhoz kacérkodni, asszony volt otthon, kihívta a rendőrséget. Többet nem jön erre, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!