Öt millió forintból új autót vagy egy nívósabb használtat vennél ?
Első válaszoló... Tipikusan az az ember vagy gondolom, aki a 40 milliós kocsira is ugyan ezt mondja. Hogy vaaa mekkora hülyeség... Vennék belőle egy használ 5 milliós kocsit, meg 35-ért házat.
A kérdező nem 3 milliós kocsit akar. Hanem 5 milliósat. Ne a saját anyagi helyzetedből indulj ki, hogy te mit csinálnál 5 millió forinttal.
Ő 5 ért keres kocsit, lehet másik 5-öt fektet be. Akkor erre az a válasz, hogy vegyél kocsit 3-ért, és fektess be még 2-t? Nem. Nem. Felejtsétek már ezt el.
Akárhány autótesztet megnézel Youtube-on (pl Speedzone), ahol egy kicsit drágább kocsi van bemutatva, ez a kommentek fele. Hogy vaaa ennyi pénzért ezt meg azt vennék! 2 használt kocsit, meg egy házat! 3 marhát meg egy szigetet! Mekkora butaság ez a kocsi!
Aki ezeket veszi, ők ennyiért kocsit vesznek. Mert van otthon másik 4 új kocsi, meg egy 400 milliós ház. De biztos rá van szorulva, hogy a 30 milliót úgy ossza be, hogy 2 használt kocsi, meg egy 24 milliós ház vidéken. Igen. Persze.
Szigorúan véve használtat. Mert amilyen autó nekem kell, az újonnan a közelében sincs ennek az összegnek.
Valójában meg eladnám az enyémet, hozzáraknám az árát a 3 millióhoz, kipótolnám további 1 millióval és hoznék egy minden tekintetben megfelelő 2-3 éves autót magamnak valahol 7 millió körül
De jó, hogy így ismersz :) Egyrészt nem írtam, hogy mekkora hülyeség, hanem válaszoltam a kérdésre (ellenben veled). Másrészt olvasd el a kérdést megint, ha nem érted az első válaszom.
7 Beszállok a vitába. Nem a kérdésre válaszoltál.
Válasz: Nekem most swiftem van egy új 5.5M Hát? Pillanatnyilag valami kényelmesebbre erősebbre vágyom. 1 előnye van: Nem romlik el. Kopp-kopp
5-ért, nagyon alja új autót adnak.
#7: Lehet hogy a kérdésre válaszoltál, de hülyeséget.
A milyen kocsit vennétek 5 millió forintért kérdésre az a válaszod, hogy vegyél 3 ért, a maradékot fektesd be. De nem 3 ért keres kocsit nem érted? :D Te áldozol 3-at kocsira. Mert többet nem akarsz. Magadból indulsz ki. A kérdező 5-öt szán rá. Nem 3-at. ÖTÖT. KOCSIRA. Nem az a kérdés, hogy mit kezdenél 5 millió forinttal, és hogy osztanád fel kocsi és befektetés között.
ÖTÉRT. KOCSIT. NEM HÁROMÉRT KOCSIT + 2-ÉRT BEFEKTETÉST... Nem tudom mit nem lehet ebben érteni...
Ha az a kérdés, hogy 15 millióért milyen kocsit ajánlotok, arra is ez lenne a válaszod? Hogy vegyél 3-ért, a maradék 12-t fektesd be? Lehet te rászorulsz a 2 milliós befektetésre, a kérdező meg olyan helyzetben van, hogy rohadtul nem számít neki. Akkor minek fektesse be? Mert te azt mondtad?
Ne úgy gondolkodj, hogy neked mi lenne racionális.
Érted már?
Nem, nem ez ("vegyél 3 ért, a maradékot fektesd be") volt a válaszom... Kérlek olvasd el megint és ne tekerd ki a szavaim.
A kérdés:
"5 millió forintból új autót vagy egy nívósabb használtat vennél?"
Itt a rejtett alany E/2 (te). Azaz teljesen okés a válaszom:
"Vennék 3 millióért valami egyszerű..."
Itt a rejtett alany E/1 (én). Senkinek nem mondtam, hogy mit és hogyan vegyen, szíve-joga, mindenki azt vesz, úgy veszi és annyiért, ahogy csak akarja, nekem tök mindegy. Konkrétan a kérdésre válaszoltam. Az, hogy ti beleláttok mindenféle hülyeséget és nem tudtok szöveget értelmezni, már nem az én hibám.
"Ha az a kérdés, hogy 15 millióért milyen kocsit ajánlotok"
Nem az volt itt sem a kérdés, hogy 5 millióért mit ajánlanánk. Akkor más lenne a válaszom is.
Érted már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!