Elképzelhető-e szerintetek, - a lent olvasható feltételek mellett, - hogy a kinézett 2,8 milliós használtautó vételárát 2 millió forintra alkudjam?
Az autókereskedésnél a kinézett gépjármű bizományban van és legalább fél éve nem talál gazdára. Papírozott szervizelőélete nulla, a carvertical adatai alapján 2012-ben volt egy olyan balesete, ami miatt a forgalomból is kivonták, Lengyelországban helyezték újra forgalomban - vélhetően újraépítették - azóta megtett 130 ezer km-et (összesen 160 ezer km van benne). Az előzetes utánajárásom alapján (lévén, hogy több, mint 10 éves típusról van szó) kb. 1 millió ft ráfordítással rendbe tehető, ha baj van. A kereskedésben a motor szépen jár, az eladó elmondása szerint hétvégi kocsi volt.
Mindezek alapján eltúlzó-e az az összeg, amelyet kínálnék érte? (Személy szerint én reálisnak érzem, de nem akarok bántóan alacsony összeget mondani, ezért kérem a véleményeteket.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
"a kinézett 2,8 milliós használtautó vételárát 2 millió forintra alkudjam?"
Ha a fenti hátrányok miatt csökkentették az árát 2,8 millióra, akkor nem igazán.
Nem tudjuk, milyen márka, típus, évjárat. De Te tudod! Nézd meg a hasonló használt autók árait, amiknek nincs ilyen hibalistája. (Vagy van, csak az eladó nem írja le.) Ha ezekhez képest a 2,8 olcsó, akkor nem fog sikerülni ilyen sokat alkudni.
Egyébként is: egy kompromisszumos alkunál, ha az eladó 2,8-at mond a vevő meg 2-t, akkor a legvalószínűbb, hogy középen (2,4) találkoznak. Ha egyáltalán létrejön az üzlet.
Hát én még fél millát se adnék egy roncsért.
Mert az is lehet hogy csak annyira van össze hegesztva hogy legalább ki nézzen valahogy.
Tehát te 2,8-ért megvennéd és még egy millát ráakarsz költeni?
Valami baj van nálad, szerinted miért nem kelt el?
Mivel semmi konkrétumot nem írsz róla, így azt senki nem tudja megmondani, hogy reális-e az ár. De így elsőre egy romhalmaz lehet. Én nem költenék rá egy fillért sem. Az egy dolog, hogy egy motorgenerál 1 millió, de ha meg van rogyva a kasztni valahol, akkor nincs az a pénz, amiből javítod.
Egyébként ez a közel 30% alku nekem soknak tűnik. Nyilván nem sürgős eladni, elfér a placcon
szerintem reálisan 2.5-re lehet lealkudni, max 2.4..
írj már egy típust.. senki nem fog odarohanni és megvenni, ne aggódj, meghagyjuk neked ezt a tuti üzletet :D
Nem, ez túl sok. 2,5-re tudnád
De kérdem én, miért akarsz egy ilyen problémás előéletű autót venni? Nézzél egy másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!