Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Holnap vizsgázok autó rutinból...

Holnap vizsgázok autó rutinból, de honnan tudjam, hogy melyik izzó mihez kell, a motorháztető alatt melyik mi, és hogy kell mérni pl. az olajnyomást?

Figyelt kérdés
1x néztük át, és akkor is csak az oktató mondta. Ennyiből pedig nem tudom.
2010. aug. 30. 13:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Üdv!

Itt egy link talán segíthet!

[link]

Ha lehetőséged van szerintem valamelyik ismerőst kérd meg hogy mutassa meg!

2010. aug. 30. 13:22
 2/11 anonim ***** válasza:

JÁÁÁJ ezt bírom!

Itt rimánkodsz!!!

Mért nem szóltál neki, hogy mondja el mégegyszer meg mégegyszer meg mégegyszer???

Te fizetsz neki, ha valamit nem tudsz akkor talán az oktatónak kellett volna szólni. Biztos elmondta volna többször is!!

2010. aug. 30. 13:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne mondd már hogy nem tudsz olajszintet mérni...
2010. aug. 30. 13:47
 4/11 anonim ***** válasza:

1. azt sosem kérdezik szerintem, hogy melyik izzó mihez kell, de ha mégis: a sima tompított és a reflektor 55W-os általában és tök egyforma izzók vannak hozzá. Van az index még, esetleg ködlámpa, féklámpa, tolatólámpa. Ezeket ha cserélni kell valaha is úgyis úgy fogod hogy megnézed éppen milyen van benn, és kiválasztod azt, ami ugyan olyan :)

2. olajnyomást nem kell nézni. olaj szintet kell. ezt meg úgy, hogy van a motoron egy feltűnő színű fogantyú, azt szépen kirántod. ez a nívópálca. megtörlöd egy zsepivel, visszadugod, ismét kiveszed, és máris látszik, hogy az olaj a megfelelő értékek között van-e. gondolom mondanom sem kell, hogy ezt hideg motornál kell nézni, mert leállítás után még meleg az olaj, és ami meleg annak nagyobb általában a térfogata, tehát nem kapsz pontos értéket.

3. különböző folyadékok (ablakmosó, hűtő) - kis tartályok a motortérben. mindegyiken szépen skálázva max és min, látszik, hogy mennyi van benne. az ablakmosó általában élénk színű, piros, kék, sárga, stb. A hűtőfolyadék meg fagyálló + desztillált víz vagy valami benzinkútnál kapható lötty.

ezen kívül tudnod kell a napi 1. elindulás előtti teendőket. kormány holtjáték, kuplung és fékek(!) ellenőrzése (üzemi féket már elindulás után), abroncsokon nincs-e rendellenes kopás. meg persze mindenféle lámpák működnek-e.

nem egy őrdöngősség, ráadásul többnyire oda sem figyelnek a vizsgáztatók amikor ezeket kell csinálni.

2010. aug. 30. 14:03
 5/11 A kérdező kommentje:

Ma délután megyek még egy órára, és ma kérdez ki, de nem igazán tudom. Hogyan kell megkülönböztetni az ablakmosó, olaj, fékfolyadék stb. tartályt? Mindegyiken sárga kupak van.

Van 2 autónk, és mindegyiken néztem a világítást, stb.-t, de mindegyiken máshogy van, főleg azon amelyiken tanulok, és ez bekever.

2010. aug. 30. 14:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi, remélem ma azért jobban megértem.
2010. aug. 30. 14:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Én tegnap mentem végig egy rutinpályán egy Sorentoval :) Tök jó volt, bár a szlalom egy kissé durva. És egyből tolatva ez:

[link]

Van róla videó :)

http://www.youtube.com/watch?v=DW0nyurpcwQ

2010. aug. 30. 14:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Az ilyen minek akar vezetni? :S
2010. aug. 30. 20:27
 9/11 anonim ***** válasza:
az ablakmosó az egy nagy tartály általában zöldes folyadék van benne, a fékfolyadék picike tartály, az olajtartály az meg közepes és sötét folyadék van benne mint a fékfolyadékban
2010. aug. 30. 21:05
 10/11 A kérdező kommentje:

A vezetés része az megy. Városba is vezettem már, meg hazának is, de ma sajnos nem volt ideje az oktatónak, így kevesebb, mint 1 órát gyakoroltunk, és csak a vezetést + az elindulás előtti ellenőrzéseket kérdezte. Ezek mennek.

Talán egyszerűbb kérdést fogok kihúzni, és akkor nem lesz gond.

2010. aug. 30. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!