Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Zsiguliban, ha cserélem a...

Zsiguliban, ha cserélem a fűtőradiátorra csatlakozó két csövet, akkor le kell engedni a hűtővízet, vagy anélkül is elvégezhető?

Figyelt kérdés
Tegnap, mikor hazamnetem az autóval enyhe füst jött a motorháztető alól. Mikor felnyitottam, azt hittem új pápát válaszotottak. Na hamar meg ia találtam, hogy a fűtőradiátor bemeneti csöve van elrepedve. Azt fogom kicserélni. De akkor muszáj leengedni a vizet is ugye?

2021. aug. 23. 09:11
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:
Ha olyan hűtőd van, aminek a legmagasabb pontjáról kijön egy cső, ami a kiegyenlítőtartályba vezet, akkor nem kell külön légteleníteni, mert az a cső megteszi helyetted. Csak járatni kell a motort, amig kinyit a termosztát és később utánatölteni.
2021. aug. 23. 11:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha a vizet akarod leengedni akkor hogy lesz antifrezee minden?
2021. aug. 23. 12:12
 13/20 anonim ***** válasza:

Fagyálló hűtőfolyadék, angolul antifreeze, köznyelvben "hűtővíz".

2021. aug. 23. 12:19
 14/20 anonim ***** válasza:
Hát a hűtővíz az nem fagyálló.
2021. aug. 23. 12:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha sima vizet töltesz bele, télen meglepetések érhetnek.

Mediterrán országokban kb. -25C fagyállóságra kevert folyadékot szokás használni.

2021. aug. 23. 12:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Általában hűtővíznek hivja mindenki, de szerintem alap, hogy Antifreezet töltünk bele. Mert, ha nem akkor minden ősszel lehetne cserélni, hogy bírja a telet. De ha már télre beleraktam az antifreezet, akkor felesleges lenne tavasszal lecserélni ioncserélt vízre. Szóval mindig antifreeze van benne.
2021. aug. 23. 13:03
 17/20 A kérdező kommentje:
Most jutottam odáig, hogy volt időm kicserélni a két csövet, ami a fűtőradiátorra megy. De a probléma nem múlt el teljesen. Amikor beindítom a motort egy perc után enyhe füst újra érkezik, de azt sem tudom megállapítanu honnan jön. Valahonnan lentről, de pontosan nem latni sehol szivárgást. Nem csepeg semmi. Vajon mit rontottam el?
2021. aug. 25. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Füst?

Valahonnan lentről.

Ez akár kipufogó is lehet.

2021. aug. 26. 22:36
 19/20 krwkco ***** válasza:
Ha a hideg a motor és úgy jön a "füst", az nem lehet gőz a hűtőfolyadékból. Ahogy 18-as mondja, inkább kipufogógáz. Pl. a kipufogó rugalmas toldásából. Ez egy harmonika cső, amit fémharisnya takar. Ha a harmonika kilyukadt, ott ereszthet.
2021. aug. 26. 22:55
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. De már rájöttem mi volt a gond. Az antifreeze nyomai rajta maradtak a kipufogó csvön és ahogy felmelegedett a kipufogó az füstölögtette tovább a rajtamaradt antifreezet. Pár kilométer megtétele után elpárolgott. Azóta nem füstöl.
2021. aug. 27. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!