Hamarosan féltengely törés lesz, mit tegyek?
Seat Toledo 1.9 TDi hatramenetben a kormanyt teljesen alaszedve kopog egy pillanatban valami, és amikor fekezek hatramenetben teljesen alaszedett kormannyal akkor beremeg az kormány.
Meddig fog elmenni még így az autó? Jelen pillanatban nincsen 40 ezer forintom egy javításra. 2004es a kocsi.
#9: Tudom, volt 1.9 TDI-m, de a tiéd termeli a gázolajat akkor.
kb 10 munkanap van fizuig, 10x2x60 = 1200 km, csak a munkábajárás, még kell egy telitank addig.
De azért ne vedd meg a tüzépes fűtőolajat, mert akkor meg jön majd a kérdés, hogy széteső adagolóval mennyig megy el még.
10-es válaszoló, nem rúgom neki, vigyázok rá ahogyan csak tudok.
11-es válaszoló. A kilómétert ne oda és vissza is 60 kilóméternek számold, hanem oda vissza összesen 60. Emellett 4 műszakban dolgozok, és a délutános műszakban nem tudok csak busszal bemenni,illetve az éjszakás műszakban időnként autóval megyek. A délelőttös héten busszal járok,és ahogyan említettem, gyakran az éjszakás héten is.
Értettem én a viccet, tényleg bárcsak termelné a gázolajat! :) jó is lenne!
Mielőbbi csere, addig meg alászedett kormánnyal minimális gázadással mocorogj, kanyarodás közben ne gyorsíts stb.
Ezek nem egyeneseben szoktak szétesni.
Gáz nélkül indulok el, úgy tanultam meg. :) Dízeleknél simán működik, kicsit engedem a kuplungot és már ugrik is.
Igyekszem óvni ahogy csak tudom, de hamarosan megkeresem a szerelő ismerősömet, hogy ő mit tanácsol. Persze tuti, hogy cserét, csak hogy meddig bírja-e. :)
Igazad van, rosszul fogalmaztam kedves utolsó válaszoló. Bocsi! :)
Nézz utána BP-en a Jointszerviz cégnek, ők féltengely felújítást csinálnak, otthagyod a régit, kapod a felújítottat és a "betétdíj" otthagyott féltengelyed miatt olcsóbb lesz a vége, mintha újat vennél.
A felújításuk patika munka, keményfémes felhegesztés és beköszörülés, új golyókkal-görgőkkel, tapasztalatom szerint magasabb élettartamokat hoznak, mint az új gyáriak.
Én két autómat is féltengelyeztettem velük, le a kalappal.
Kedves mindenki! Sikerült a féltengelyt kicserélni! Egy jó ismerősömnek volt egy bontóból szerzett féltengelye, amelyre kicseréltük a régit! :) Ha jól tudjuk, MaxGear márkájú, de ez nem biztos. Mindössze 21.000 forintot számolt fel, munkadíjat nem számított bele, szerencsére! :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Kellemes hétvégét nektek!
"Gyakorlatilag a váltóban nem volt olaj"
Akkor nézz rá alulról a váltóra néha-néha. A féltengely szimmeringnél szokott szivárogni. Olajfolyás nyomot kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!