Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert van az 2004-es 1.7crtdi...

Miert van az 2004-es 1.7crtdi civicnél, hogy 100-110körül letilt és visszavesz a teljesítményből?

Figyelt kérdés

Újraindításnál visszajön az erő, azonban folyton ezt csinálja. Elvittem szerelőhöz aztmondta kormoljam ki nagy gázfröccsökkel, kormolgattam, meg csináltam, de ugyanúgy letilt.

Valakinek valami ötlet?

2021. aug. 15. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Keress egy rendes szerelőt aki meg tudja határozni a hiba forrását és orvosolni is tudja. A mostanit meg felejtsd el.
2021. aug. 15. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:

A CRTDI az VW-konszernes motor, ráadásul 2004-ben ha jól tudom még nem is volt, mert ragaszkodtak a PD-elemes megoldáshoz. VW motor pedig sosem volt a Hondákban amennyire tudom.

Ha a CTDI-re gondolsz, az már más! Ez az Isuzu alapú dízel, ami volt a Honda Civicben és pl az Opelekben is. A fenti jelenség jellemzően akkor fordul elő, ha valamelyik érzékelőtől tűrésen kívüli jelet kap a motorvezérlő, ezért vészüzemmódba rakja magát és adott fordulatszám fölé nem is tudod pörgetni a motort. Hogy melyik jeladótól jön fals jel, azt hibakód kiolvasás nélkül csak találgatni lehet. Ha nincs eltárolva, akkor akkor kellene nézni az élő adatokat, amikor épp jelen van a hiba, azaz tapasztalható a jelenség. Opeleknél például tipikusan a motortéri biztosítéktábla (UEC) kontakthibája tud ilyet produkálni, sok minden más mellett.

2021. aug. 15. 19:58
 3/5 anonim ***** válasza:

#2: 1.7 dízelmotorja nincs a VW-nek...

Egyébként el kell vinni egy normális szerelőhöz, kiolvasni a hibakódokat, aztán elhárítani a hibákat

2021. aug. 15. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
#3, nem mondod?! Ha ezt nem írod le hülyén haltam volna meg. Hol írtam én olyat, hogy lenne 1.7-es motorja a VW-nek? Én csak ennyit írtam: "A CRTDI az VW-konszernes motor..." Hol állítottam ebben azt, hogy 1.7-ese lenne a VW-nek?
2021. aug. 15. 20:19
 5/5 anonim válasza:
#2-nek igaza van.Nekem egy 1-es dízel focus produkálta majdnem ugyanezt a hibajelenséget,azzal a kivétellel hogy nekem le is állította a motort 5-10 másodperc után.Nekem a magasnyomás figyelő szenzor volt rossz,csere után helyrejött.Javaslom hogy keress egy normális szerelőt aki ért a dízel motorokhoz ,mert annak akihez elvitted hülyeséget mondott.
2021. aug. 16. 06:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!