Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1 hónapja megbuktam forgalmi...

1 hónapja megbuktam forgalmi vizsgán, mert borzasztóan izgultam, és elrontottam az utolsó 3 percbe. Ma voltam ismét, és mégjobban izgultam, remegett a lábam es teljes katasztrófa volt az egész, vizsga előtt 2-3 nappal már fáj a hasam, hasmenésem van?

Figyelt kérdés

Mit lehet ezzel kezdeni? Oktatóm is mondja,h nem is kell nekem több pótóra tulajdonképpen mert nagyon jol megy amikor vele vezetek, de viszgán olyan hibáim vannak a stressz miatt...

A vizsga előtt mar napokkal fáj a hasam, hasmenésem van..

2021. aug. 13. 10:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
38%
10: Valóban, de aki a vizsgától ennyire fél ennyire megijjed a rendőrtől is. Pl. ha rendőri forgalom irányítás van. Konkrétan láttam (sajnos kamerám nincs azóta se, de mindig tervezem, hogy teszek be, mert sokat autózom). A rendőr karjelzés szerint nekünk szabad az út, és a rendőr láthatóan a mi irányunkat akarta engedni. Az előttem lévő satufékezett a rendőr előtt, úgy hogy még meg is csúszott az autója (az más kérdés, hogy ezzel majdnem elsodorta a rendőrt, de az szerencsére félre ugrott) és ott állt. 3 rendőr ment oda, hogy most ugyan legyen szíves már tovább haladni és ne feltartani az egész sort, mert magácskának szabad az irány. És nem egyszer láttam ilyet, mondjuk ennyire durvát csak 1x.
2021. aug. 18. 11:02
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Közlekedni se lehet idegesen, izgulva.

Csak hideg fejjel és józanul gondolkodva lehet normálisan vezetni.

Ha nem tudsz már a vizsgán se normálisan menni akkor bizony megfognak buktatni.

2021. aug. 18. 13:28
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

2. válaszolónak üzennék először is. ,,Feltehetően alkalmatlan vagy a vezetésre. Keress fel ezzel foglalkozó pszichológust, mert később éles helyzetben ezzel balesetet fogsz okozni."- Vicces vagy.. :) 18 évesen tettem le a jogsit, elsőre átmentem a vizsgákon. Az oktatóm már a 30.óránál mondta, hogy menjek vizsgára, csak én kértem még 7-8 órát pluszba, mert úgy éreztem, hogy még 1-2 dologban bizonytalan vagyok. Ezt csak azért írom le, hogy legyen háttere, amit most fogok írni.

Forgalmi vizsgám előtt mentem az oktatómmal egy ,,bemelegítő órát". Hát.. ha az lett volna a vizsga, akkor már az első 5 percben megköszönte volna a vb. Borzasztó volt, ahogy mentem, lefulladtam, elfelejtettem indexelni, benéztem a jobbkezest, nem vettem észre a megállni és várakozni tilos táblát parkolásnál, ami mellesleg nem is sikerült 2 javításra sem...stb. Az oktatóm nézett is, hogy mi van. Aztán letelt az óra, mentünk a vizsgahelyre. Na, ott majdnem behánytam, a kedvenc csokimat se tudtam megenni, tiszta görcs voltam. Előtte való nap nem aludtam és szintén görcsöltem előtte pár nappal.

Amikor elkezdődött a vizsga valahogy megnyugodtam, de továbbra is fura volt, de 2 hibapontot szereztem összesen, azok is kis hibák voltak.

,,Feltehetően alkalmatlan vagy a vezetésre. Keress fel ezzel foglalkozó pszichológust, mert később éles helyzetben ezzel balesetet fogsz okozni."

Ezek szerint én is alkalmatlan vagyok a vezetésre és éles helyzetben balesetem lesz? Ha ez így lenne, akkor már rég halott lennék. Friss jogsisként az első hónapban jöttem hazafelé éjszaka országúton és kiugrott elém egy őz. Még csak el se ütöttem, mert jól kormányoztam és jól fékeztem (nem, nem fulladtam le), az árokba se mentem le, a szembejövőnek se mentem neki.

Szintén első hónapban, szintén országúton: Kanyarban átjött a sávomba szemből egy idióta. Ha alkalmatlan lettem volna a vezetésre, akkor frontálisan ütközünk és meghalunk. Nem így történt. Aztán pár héttel később volt még egy ilyen eset, ott a másik jóember éppen el volt foglalva a telefonjával. Múlt hónapban egy buszos tolt le az útról majdnem előzés közben. Ezeken kívül volt még pár, de azért írtam ezeket, mert ezekben halhattam volna meg, ha ,,alkalmatlan" lennék a vezetésre. Városban is sok eset volt, ahol én kerültem el a koccanást.

Úgyhogy a kérdezőnek üzenem, hogy ne hidd el, amit a drága válaszoló írt, mert egy hatalmas baromság. Ha igaz lenne, amit írt, akkor az oktatód nem engedett volna még vizsgára (legalábbis mondta volna, hogy ezt még inkább ne erőltessük).

Próbálj megnyugodni. Fogd fel úgy, hogy nincs tét, csak egy sima óra, ahol vezetsz. Ha megbuksz, akkor mi van? Semmi. A hibákból lehet tanulni. Sok sikert, sikerülni fog! :)

2021. aug. 18. 14:23
 14/28 anonim válasza:
88%
Szia! Az első vizsgám nekem is ezért nem sikerült. Nekem az segített hogy kivitt a férjem egy elhagyatott laktanyába, ahol vezethettem. Az ő véleményetől tartottam is, szóval mintha a vizsgabiztossal mentem volna, de semmilyen segítséget sem tudott nyújtani. Parkolni is tudtam ott meg minden. Elvoltunk ott egy darabig. A férjem végig egy szót sem szólt csak mikor már én mondtam hogy menjünk haza. Akkor elkezdett dicsérni, elmondta az építő jellegű kritikáit és ez adott egy akkora önbizalom löketet hogy a következő vizsgán, már minden stressz nélkül tudtam vezetni. Sikerült is. 8 éve baleset mentesen közlekedem, és sose büntettek meg semmiért. Sok sikert, menni fog!
2021. aug. 18. 19:13
 15/28 anonim ***** válasza:
80%

Gyerek is 3.ra ment csak át, de azt a trükköt vetette be, hogy lassan ment, így több az idő felfogni, értelmezni, dönteni, helyezkedni.

Így átment, bár kapott egy megjegyzést, hogy kicsit lassan ment.

Annyi baj legyen.

Nekem meg amikor vizsgáztam, megjegyezték, hova rohanunk.

Nem mentem én gyorsan, csak intenzíven gyorsítottam.

De az nagyon régen volt, forgalom kicsi, de előtte már 3 éve már motoroztam napi szinten.

2021. aug. 18. 21:08
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztató választ!

Aki pedig attól fél hogy berezelek majd rendes forgalmi szituációban, ettől nem félek.

Ami nálam probléma az az, hogy nem csak forgalmi vizsga, hanem eu vizsga, kresszviszga, fontosabb dolgozatok előtt is borzasztóan izgulok, fáj a hasam, egesznap agyalok és ezzel van a bajom, borzasztóan tudok szorongani és egész nap jár a fejem.. ezzel kéne valamit kezdenem

2021. aug. 18. 22:53
 17/28 anonim ***** válasza:
96%

#16. Nem lehet akkor, hogy kiskorodban túlságosan is a teljesítményed miatt kaptad a szeretetet?

Nekem ez volt. Én voltam az osztályból az okos lány, a családomnak is fontos volt a tanulás. Eredménye: felnőttként rosszul vagyok, ha egy vizsgán nem sikerül jól teljesítenem.

2021. aug. 18. 23:36
 18/28 anonim ***** válasza:
34%
Xanax?
2021. aug. 19. 00:37
 19/28 A kérdező kommentje:

Lehet hasonló nálam is, csak én saját magam részéről talán..

Annyira nagy elvárásaim vannak magammal.

Ha nem csinálok jól mindent úgy érzem nem csinalok semmit, és igyekszem mindig a legjobban legrészletesebben csinálni amit csinálok..

És lehet frusztrál hogy jól vezetek oktatóm is mondta, hogy olyan jól vezetek hogy rámbízná az autóját, és tudom, hogy megérdemelném és simán átkéne mennem vizsgán, de valahogy a stressz miatt mégsem megy

2021. aug. 19. 10:49
 20/28 anonim ***** válasza:
87%

Hasonló helyzetben voltam, órán jól ment, vizsgán annyira izgultam hogy kétszer buktam. Aztán rájöttem mi kell nekem…

Első két vizsgán néma csend volt a kocsiban, izgultam is nagyon. Harmadik vizsgán a VB és az oktató végig beszélgettek, sztorizgattak és nevetgéltek. Olyan jó hangulat volt, hogy abszolút nem izgultam és simán meglett.

2021. aug. 19. 13:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!