Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen traffipax jelzőt...

Milyen traffipax jelzőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni a jövőben traffipax (radar és lézer) jelző készüléket. Milyet ajánlanátok max 100 000Ft-ig?

Annyi a fontos, hogy GPS-es legyen, frissíthető adatbázissal. A lézeres sebességmérő kamerákat is messziről észrevegye, ne akkor mikor már én is látom (meg a traffi is engem :/) . Előny, ha lehet hozzá csatlakoztatni külső érzékelő fejet. Ne dumáljon, csak hang- illetve adott esetben fényjelzést adjon. Nagyjából ennyi az elvárásom. :)

Az értelmes és hasznos válaszokat, véleményeket, tapasztalatokat előre is köszönöm! (ja meg a "nem kell gyorsan menni..." "ne szágú'dozzá köcsög!" válaszaokat is :D)

2021. aug. 10. 21:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%

nem fog tetszeni a válaszom, de a modern lézeres sebességmérőket, amiket itthon használnak, azokat mérőműszerrel nem lehet előre jelezni

sok más helyen ilyen vacak rádióhullámos mérőket használnak, de itthon már jó ideje nem

vannak erről nagyon jó videók, amik elmagyarázzák, de röviden az a probléma, hogy a radarral ellentétben a lézernek csak minimális szórása van, amikor 100 méterről mér be éppen a yard, akkor a lézernek a szórása kb 10 cm lesz

azért ilyen pontatlan egyébként (ez lézerhez képest az), mert így könnyebb eltalálni vele a rendszámtáblát, amivel a legjobban lehet mérni a sebességet

na most az ilyen előrejelző-készülék csak akkor fog jelezni, ha a rendőr annyira béna, hogy össze-vissza kileng az irányzékkal és véletlenül egy pillanatra elsiklik a lézer a mérni kívánt autó felett és pont a mérőműszered 10-15 centiméteres körzetébe vág

na most gondolom nem kell leírnom, hogy ezzel az esetek 99%-ban semmire nem fogsz menni, mert mire ráeszmélsz, hogy jelez a műszer, addigra nem csak hogy bemértek, de a központból már ki állították a csekket

GPS-es, közösségi appok jók csak itthon

2021. aug. 10. 21:24
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

első folyt

a lézeres sebességmérők ellen az egyetlen közvetlen módszer a lézer *blokkoló*, ennek a használata viszont bűncselekmény és akár börtön is járhat érte

2021. aug. 10. 21:26
 3/21 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem mondták úgy van.

Röviden: ami szabályos sz@rt sem ér, ami érne valamit azért meg büntit kapsz.

2021. aug. 10. 21:42
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Amúgy vicces, hogy olyankor akarsz ilyesmit beszerezni, amikor hónapok óta szinte nulla trafizás megy.

Belefutottál a most 1 hétig tartó "kampányba"?

2021. aug. 10. 21:49
 5/21 anonim ***** válasza:

#4 Úgy látszik működött a rendőrök csalija :DD

Én biztos nem költenék akár 100ezret egy vacakra, csak hogy száguédozhassak, amivel amúgy is csak pocsékolom az üzemanyagot. Inkább elindulok időben.

2021. aug. 10. 21:50
 6/21 anonim ***** válasza:
81%

És ha mondjuk be tartanád a sebesség határokat?

És az még ingyen is van fizetni se kell érte.

B@szhatod a traffipax jelző készüléket,ha egy gyerek ki szalad eléd az útra te meg elcsapod mert 70-el mentél 30 helyett ,de hát nincs trafi úgyhogy lehet nyomni alapon. Az autózás meg amúgy is költséges. Akkor inkább már azoktól szedjék be akiknek van pénze gyorsan hajtani ahelyett hogy a tisztességes becsületes sofőrökre vetnének ki egy újabb adót, mondjuk a benzin árába bele építve

2021. aug. 10. 22:17
 7/21 A kérdező kommentje:

#1 #2 #3 köszönöm a válaszokat!

#4 #5 nem nyert! Nem futottam bele, csak pont onnan jutott eszembe, hogy venni kéne, hogy ekkora visszhangja van hogy mindenhol mérnek.

Nemzetközi kisteher sofőr vagyok, több radaros traffit is láttam kint, azért is gondolkoztam el rajta még. Nem száguldozok, de havi ~25 000km után, én is benézhetek egy korlátozást, tudnék pár helyet mondani, ahol lehet a kedves válaszadónak is villanna a traffi pillanat alatt...

2021. aug. 10. 23:09
 8/21 A kérdező kommentje:
#6 köszönöm! Ne haragudj, de számomra nem túl informatív a válaszod, sokkal inkább provokatív. Nem tudom hol írtam, hogy 30-as sebességkorlátozó tábla hatálya alatt én 70km/h-val akarok menni, meg ez a "lehet nyomni alapon" felfogás sem tőlem eredt. Valószínűleg a rádíóban is azért mondják be, hogy hol várható traffi, hogy ott ne száguldozz, bárhol máshol lehet. Illetve a Radar kontrol tábla is csak azért van, hogy "vigyázz traffi, utánna nyomhatod tovább." Egy teljesen legális készülék, ami tájékoztat, persze ha birtokolsz ilyet, akkor a hétvégi sofőkök szemébe bűnöző leszel. :) ahogy írtam is, számítottam rá...
2021. aug. 10. 23:19
 9/21 anonim ***** válasza:
60%

"Ne haragudj, de számomra nem túl informatív a válaszod"

De haragszom.

A sebesség jelző táblákat is gondolom azért veszed semmib

2021. aug. 11. 00:04
 10/21 anonim ***** válasza:
60%

Semmibe mert számodra nem túl informatív

Nem gondolkoztál azon hogy le adod a jogosítványodat?

2021. aug. 11. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!