Mérhet ezen a szalagkorláton át a traffipax?
A képen jelölt helyen állt a rendőrautó tegnap este 6-kor az M7 leállósávjában Siófok irányába. Én az M7 felől kanyarodtam le Veszprém irányába, ekkor már a 710-es úton voltam a csomópontban. Kb. 97-98-cal mehettem, 100+ m-rel a 80-as tábla után. Elképzelhető, hogy ezen a szalagkorláton át a lyukak között hátrafelé mértek a sünök háromlábúval? Kocsiból biztosan nem mérhettek, mert a másik irányba állt a kocsi.
Nyugi, a másik oldalt mérték. A fotóhoz kell szabad látótér.
Amúgy velem nem szívóztak amikor kigurultam autóútról 100-al a 60-as kihajtón. Tetején ott csücsültek, rám se hederítetttek.
Akkor menjünk sorban.
Leállósávot NEM használhatják sebességmérésre.
Azt írtad, hogy rendőrautó volt.
"Csak a villogást láttam, mivel teljesen sötét volt."
Miből gondolod, hogy rendőrautó volt, ha nem láttad a tök sötétben a szalagkorláttól?
Milyen villogást is láttál pontosan? Megkülönböztető jelzést? Olyat nem használnak sebességméréskor. Vaku szerűen villanó fehér fényt? Legalább 15 éve nem használják a régi traffit amihez vaku kellett.
Valamit nagyon benéztél.
Mégcsak ellenőrzés sem lehetett, mivel akkor levezetnek az autópályáról.
Én úgy olvastam különböző cikkekben, hogy használhatják sebességmérésre a megfelelő láthatóság biztosítása mellett.
Kék villogója volt, úgyhogy ebből gondolom, hogy rendőr állt ott. Elképzelhető, hogy másért álltak ott épp, nem tudom, csak felmerült bennem, hogy vajon így mérhetnek-e. A legújabb pofátlantanítós videóikból ítélve sok mindent kinéznek, amikor lesben állva azért büntetnek, mert a belátható kereszteződésben valaki nem satufékez be a stoptáblánál jobbra kanyarodásnál.. (megnézném, hány rendőr áll meg így ténylegesen)
"Én úgy olvastam különböző cikkekben, hogy használhatják sebességmérésre a megfelelő láthatóság biztosítása mellett."
Nem olvastál ilyet. A leállósáv tabu, még nekik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!