7 kilóból szerintetek milyen autót érdemes venni?
Szal az van, hogy 7 kilóm van tisztán a vételárra szánva, meg plusz 2-3 kiló az átíratásra, esetleges szervizköltségekre egy ideig.
Kritérium:
-Olyan max 15 éves legyen
-Olcsó fenntartású, kis szervizigényű (kötelező dolgokat időben megkapná, rendesen lennének cserélve, ami kell, de azért a motort ne kelljen havonta szétkapni, mert egy rakás f.s az egész)
-Havi 5-600 km-t menne, de azt főleg főúton, nem városban
-Nem, nem tömegközlekedés kell, hiába nem sok a havi km, ilyennel ne is jöjjön senki, autó kell.
"Ha találsz olyat, amire az utóbbi igaz, akkor az jó vétel lehet, de azt nem kapod meg 1,5-2 millió alatt."
Ne viccelj már XD. 1,5 millióért már 2014 körüli autókat lehet kapni jó állapotban Ford Focus, utolsó szériás H Astra, Skoda Fabia, akár Octavia stb. Használtautón rászűrtem 1-2 millió közt 2012-2014 közöttieket, amik még viszonylag fiatalnak mondhatóak, de már olcsóbb az ára, és a fenntartás se az a horror, több, mint 1500 találat kapásból csak ebben a 2 éves rostában, meg ebben a szűk ársávban. Beb.szna, ha egy 2006-os autó ennyibe kerülne, hacsak nem BMW, Merci vagy Audi.
#5 elsőre nekem is az Opel jött be, csak gondoltam hátha valaki tud még ettől is optimálisabbat ajánlani. Egyszerű szimpla fapados cuccra gondoltam én is ezért az összegért, nem várok semmi extrát, vigyen el A-ból B-be, ahogy azt kell, ne álljon meg alattam félúton, értsenek hozzá a szerelők, legyen alkatrész választék. Akkor talán az 1,4 G Astra jó opció. Ford Focusba gondolkodtam még a II generációsban, de a G Astra 700 ezerért szerintem reális elvárás jó állapotban olyan 2006 körüli évjárat. Esetleg egy ugyancsak 2006 körüli Suzuki Swift talán. Annak is egy-két szériahibája volt, de könnyen orvosolható és nem költséges, azóta meg lehet orvosolva is lett már.
Amúgy BMW, Merci, Audi szóba se jöhet ennyi pénzért, Honda Toyota még ami opció, de azok drágábbak.
8-as: sajnálom. Én is mindig azt mondom, hogy inkább többért kell autót venni, mert hiába vesz valaki 20 éves autót 800-ért, utána ha rá kell még költeni 700-at nincs előrébb vele.
Én, 1.8 millióért vettem. 5 év alatt a kötelező dolgokon kívül nem kellett költeni rá (vezérlés, olajcsere, szűrők csere)
suzuki swift 2005-
suzki ignis(a régebbi kiadás)
Ezek a legolcsóbban fentartható autók a használtautó piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!