Volkswagen Golf 7 Variant 1.6 TDI vélemények?
Sziasztok
Akartam venni egy 8-as Passatot 2.0 Cr TDI motorral, de múlt héten találkoztam egy ugyanolyan idős és km futású Golf Variant-al, 1 misivel olcsóbban és nagyon elgondolkoztam, hogy nem-e lenne kézenfekvőbb ezt megvenni? Nektek mi a véleményetek a kocsiról illetve a helyzetről?
1: Kivéve az EcoBoostokat, ahol még perek is vannak folyamatban a hűtési gondok miatt, amik több esetben tűzhöz vezettek. Nem véletlen lehet bagóért EcoBoost Focust venni.
Az 1.6 TDI amúgy egész jó hírű, de én sem vennék már dízelt.
@Előző. Miért nem vennék dízelt?
Ha írsz valamit, miért nem indokolsz?
@Kérdező:
Vettél valamit?
@3:
Egy átlag autó soros négy hengeres dízele zajosabb, érezhetően jobban vibrál mint egy benzinmotor. Ezen kívül büdös a kipufógáza a legújabb modelleknek is, ami engem zavar.
A fogyasztás előnye egyre kisebb. Egy 150 LE-s 1.4/1.5 TSI elmegy 6-6,5 literrel. Annak teljesítményben a 2.0 CR TDI a párja, kb. fél literrel eszik kevesebbet.
A dízeleknek hosszú utakon van előnye, ami a legtöbb átlagos autósnál ritka. Lassan melegszik, eldugul a DPF.
Az 1.6 TDI-vel konkrétan tapasztaltam, hogy egy szenvedés menni vele. Olyan szűk tartományban áll rendelkezésre a nyomaték, hogy folyamatosan váltogatni kell, és ha mellélősz, tizedmásodpercek alatt épül fel a turbónyomás. Egy TSI megváltás hozzá képest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!