Üdv mindenkinek. Vásároltam egy autót, de inkább eladnám. Az adásvételi ki van töltve, azonban az autó még nincs az én nevemen es biztosítást se kötöttem rá. El tudom-e úgy adni az autót hogy még nincs a nevemen és mi a folyamat?
Figyelt kérdés
2021. aug. 6. 16:54
2/12 anonim válasza:
Mivel nincs a neveden, az annyit jelent, hogy hivatalosan semmi közöd hozzá.
Ebből következik, hogy amit nem vásároltál meg, azt nem is adhatod tovább.
3/12 anonim válasza:
Plusz a kötelező biztosítás is ketyeg és mivel nincs erre jön még a fedezetlenségi díj is. Drága lesz.
4/12 anonim válasza:
Minek vetted ha még nem is a tied de már eladnád?
5/12 anonim válasza:
Nem. A kitöltött adás-vételi szerződés semmit nem jelent, az autó csak onnantól lesz hivatalosan is a te tulajdonod, ha a szerződést beviszed az okmányirodába, és megtörténik az átírás. Erre ha jól tudom 15 napod van, viszont a kötelező biztosítás az 1. naptól fogva kötelező, vagyis annyi nap pótdíjat kell majd kifizetned, ahány napig halogatod az átírást. A lehető legrövidebb időn belül menj be intézkedni, mert sokba lesz ez neked, ha nem teszed.
6/12 anonim válasza:
Biztosítás köthető atiras előtt is.
7/12 anonim válasza:
Oda vagytok ezzel a biztosítással.
Nem vette meg az autót. Érthető? ....... szóval nincs miről beszélni.
8/12 anonim válasza:
7es... adásvételi aláírva.
Szerinted ez mi a pacikukiját jelent?
Vagy "az csak egy papir szét lehet tépni " ürge vagy az északkeleti megyékből és a színed se éppen fehér?
9/12 anonim válasza:
Nyolcaska!
Szerintem az autó akkor az övé jogilag, amikor a nevére íratja.
Nekem az jött le a kérdésből, hogy ezt nem is akarja.
10/12 anonim válasza:
Jogilag az adás vétel megtortent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!