Van itt olyan férfi, aki viszonylag későn szerezte meg a jogosítványát? Mi volt ennek az oka?
Kérdezd meg a főpolgármestert. :)
Ja, ne, mert ő sokadjára sem tudta letenni.
#1 mindig kell egy barom, aki behozza a politikát a témába még akkor is, amikor a lőtéri kutya sem kíváncsi rá
tartsd meg magadnak
#1 maradj a politika rovatban.
Kérdező: én harminc egynéhány éves fejjel tettem le, addig nem igazán volt rá szükségem, városon belül most is bringával közlekedek, illetve ha egyedül megyek valahova városon kívül először megnézem mekkora szívás tömegközlekedéssel menni.
A "viszonylag későn" és a 30 év alatti, de még a 30 körüli életkor is inkább arra utal, hogy mások elvárásainak próbál valaki megfelelni.
Sokak véleményével ellentétben, szerintem akkor van értelme a jogosítvány szerzésnek, ha arra szükség is van, totál fölösleges 18 évesen jogosítványt szerezni, ha utána 10 évig nem vezet az illető.
Huszon-harminc évesen sokan szereznek jogosítványt, és rajuk már az jellemző, hogy "azért, mert kell, szükséges", nem csupán azért, "hogy legyen".
A viszonylag későn jogosítványt szerzők a 40 év fölötti korosztály.
"akkor van értelme a jogosítvány szerzésnek, ha arra szükség is van"
Szerintem ez kicsit olyan, hogy ha az embernek megvan, akkor hamarabb kerül "szükség van rá" helyzetbe. Hamarabb kezd el vezetésen gondolkozni, elviheti apu/anyu/haver autóját egy körre. Munkával kapcsolatban is kaphat olyan feladatokat, amit nyilván jogosítvány nélkül nem lehet rá bízni.
Na meg nyilván amíg nincs, addig nem is nagyon tud másban gondolkodni az ember csak tömegközlekedésben. És onnantól, hogy van jogosítvány, lehet hamarabb elgondolkozik, hogy csak jó lenne egy autó.
Kicsit olyan mint az egyéb kényelmi funkciók. Mosogatógép, robot porszívó, szárítógép, klíma a lakásban. Elvan nélküle is az ember, de mégis egyszerűbbé teszik az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!