Budapesten van olyan terület ahol megtaníthatnak a szüleim autót vezetni??
Már jogsi előtt szeretnék tanulni vezetni :D.
Olyan terület ahol nem igazoltatnak és nincsen forgalom.
Pl. Egy nagy kert ahol meg tudsz fordulni. Ha a tied senki nem fog odamenni.
Amúgy egy nagyon nagyon város széli üres parkoló is jól lehet. Mi hétvégén (nem pesten) egy óvoda parkolójában gyakorolgattunk.
Pl. a saját birtokotokon. Bezárjátok a kaput és mehetsz. Persze ha panelban laktok, az szívás.
Ha közúton próbálkozol és elkapnak, akkor neked engedély nélküli vezetés (helyszíni bírság: 45 ezer, szabálysértési eljárás esetén: 90 ezer)
De a szüleidet is megbüntetik a vezetés tiltott átengedéséért (helyszíni 25 ezer, szabálysértési eljárás esetén: 50 ezer)
Nézz rá a térképre és bármilyen kietlen, forgalommentes, szántóföld melletti kis úton, zsákutcában tudsz gyakorolni elindulni és kuplungozni kora reggel vagy késő este (ez most kissé nehézkes a lezárások miatt, de szerintem megoldható).
Millenium utca pl. ilyen, térképről nézve.
Viszont ez kissé kockázatos mutatvány, mert elméletben pénzbüntetéssel és a továbbiakban vezetéstől való eltiltással díjazzák a rend őrei ha elkapnak (bár a gyakorlatban én a saját ismerősi köreimből nem hallottam még olyat, akit ezért valóban meg is büntettek volna, pedig volt egy, akire kihívta a rendőrt valami frusztrált némber háromszor is).
Felhívhatjátok az autósiskolákat, háta beenged valamelyik a rutinpályájára (persze pénzért).
Egyébként nem biztos, hogy jó ötlet. A szüleid korában bizonyos dolgokat még máshogy tanítottak, nem jó a régi technikákat elsajátítani, mert utána nehéz lesz átállni a modernre (pl. a kormány tekerését máshogy tanították anno).
Menjetek ki a Hajógyári sziget egyik elhagyatottabb sarkára.
Persze csak akkor, ha nem haltok éhen, ha esetleg ki kell fizetni a fenti összegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!