Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kb. mennyi pénzbe és időbe...

Kb. mennyi pénzbe és időbe telik B kategóriás jogosítványt szerezni, mindennel együtt?

Figyelt kérdés

2021. aug. 4. 11:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
200 ezertől akár több százezerig. Attól függ hány órát kell venned, hányszor buksz, meg ilyesmi.
2021. aug. 4. 11:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden elsőre megy és plusz órát sem kell venned (max 1-2-t vezetésnél), akkor olyan 200E körül és kb 4 hónap, ha sokat tudsz menni vezetni.
2021. aug. 4. 13:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én pár napja kezdtem el. Ha minden elsőre sikerülne, akkor 249.000 Ft + az orvosi alkalmassági, ami 7.200 Ft. De a végösszeg függ iskolától is.

Egyik barátnőm 3 hónap alatt letette a jogsit, téli időszakban kezdte el, nem voltak betelve az oktatók.

2021. aug. 4. 14:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És mennyire reális, hogy elsőre átmegyek mindenből, úgy hogy a családban senkinek nincs autója, nem is szoktam autóban ülni és nem is tudok semmit egy autó működéséről?

Én úgy gondoltam, hogy majd a leadott anyag alapján megtanulom.

Az elég?

Vagy érdemes előre is, külön készülni?

Az a baj, hogy 23 éves vagyok és soha nem érdekeltek az autók, nem gondoltam hogy valaha lesz, de az utóbbi időbe nagy szükségem lenne rá és a 4 hónap is hosszú idő, nagyon megnehezíti majd a következő évemet ha nem megyek át elsőre mindenből.

2021. aug. 4. 15:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi alkalmassági: 7.200

KRESZ vizsga: 4.500

Kresz online tananyag: 50.000

Vezetés órája 6.000 szóval 29 x 6.000

Forgalmi vizsga: 11.000

Kb fél év letenni vagy több egy kicsivel. Ha az elején leszögezed hogy neked sürgős és megbeséled az oktatóddal, akkor sikerülhet 3 hónap alatt, viszont akkor heti 6-8 órát vezetni kell.

Én egyszer buktam, most tartok olyan 300.000 k-nél. Elsőre ha ment volna 280.000 lenne kb.

2021. aug. 4. 15:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 éve mindenből elsőre átmentem, plusz 1 óra vezetést vettem (vizsga előtt végigmentünk a vizsgaútvonalon), úgy, hogy előtte 1 percet nem ültem volán mögött, még otthon se annyira, hogy mondjuk a kertben guruljak vele egyesben vagy ilyesmi.
2021. aug. 4. 15:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Tíz éve más volt a vizsga menete mint most. Idén felmentek az árak és a covid miatt nem is jutottak sokáig pénzhez ezért abból akarnak bevételt hogy buktatnak, a tanulónak pedig továbbra is fizetnie kell. Pénzéhesek, felvitték az árakat. 15 éve 87 ezer forint volt egy jogsit megszerezni, most már 300 ezerbe kerül, ha elsőre átmész.
2021. aug. 4. 15:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csak Te magad tudod eldönteni. Én 2018-ban akartam először elkezdeni a jogsit, megvettem a tankönyveket, meg leszedtem pár régebbi kresz programot, hogy előre tudjak készülni. De rengeteg dolognál megakadtam és/vagy nem tudtam beleképzelni magamat a helyzetbe. Nekem nagy segítségre volt az, hogy exemmel kijártunk vezetni, és hogy vizuálisan is be lettek mutatva a dolgok. Azóta fű alatt több autóval is vezettem (automata, semi-automata, jobb kormányos, szervós-nem szervós kormány, dízel, benzin stb...) Így amit eddig csak hallomásból tudtam, azt meg is tapasztaltam pl. indulás, váltás terén volt ez jelentősebb. A legnagyobb kihívást a lejtőn való kézifékes elindulás okozta, és ettől tartok is.

A másik, hogy részben talán előny, hogy van némi gyakorlatom, de inkább attól tartok, hogy el fogom bízni magam.

De őszintén szólva elég rossz dolognak tartom, hogy már nincs rutinpályázás, mert csak a kresz után valakit belevinni a forgalomba... Hát biztos magam alá tojnék egy forgalmasabb városban 0 tapasztalat nélkül.

24 vagyok, ha ez számít.

2021. aug. 4. 16:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, menj és megtanítanak mindenre. A 17-18 éves lányok sem tudnak semmit az autókról, mégis megtanulják.

Ha akarod, akkor minden lehetséges. Ne félj, élvezd!

2021. aug. 5. 11:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég lett meg a jogsim és a KRESZ-t valamint az elsősegélyt meg lehet könnyen csinálni ha akarja az ember. Személyes tapasztalatom alapján szintén úgy, hogy senkinek nem volt körülöttem kocsija és senki mellé nem tudtam autóba ülni úgy gondolom a vezetésre nem volt befolyásom.. Nem éreztem rá egy könnyen és az oktató is többet tudott volna segíteni ha akar, tehát nagyon sok (közel 70) órát kellett vennem a második sikeres forgalmi vizsgámig. Sok mindentől függ, hogy hány forintból és mennyi idő alatt tudod megcsinálni (kívánom neked ne kavarjon be az esetleges negyedik hullám...)! Sok sikert! :)
2021. aug. 5. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!