Kb. mennyi pénzbe és időbe telik B kategóriás jogosítványt szerezni, mindennel együtt?
Én pár napja kezdtem el. Ha minden elsőre sikerülne, akkor 249.000 Ft + az orvosi alkalmassági, ami 7.200 Ft. De a végösszeg függ iskolától is.
Egyik barátnőm 3 hónap alatt letette a jogsit, téli időszakban kezdte el, nem voltak betelve az oktatók.
Köszi a válaszokat!
És mennyire reális, hogy elsőre átmegyek mindenből, úgy hogy a családban senkinek nincs autója, nem is szoktam autóban ülni és nem is tudok semmit egy autó működéséről?
Én úgy gondoltam, hogy majd a leadott anyag alapján megtanulom.
Az elég?
Vagy érdemes előre is, külön készülni?
Az a baj, hogy 23 éves vagyok és soha nem érdekeltek az autók, nem gondoltam hogy valaha lesz, de az utóbbi időbe nagy szükségem lenne rá és a 4 hónap is hosszú idő, nagyon megnehezíti majd a következő évemet ha nem megyek át elsőre mindenből.
Orvosi alkalmassági: 7.200
KRESZ vizsga: 4.500
Kresz online tananyag: 50.000
Vezetés órája 6.000 szóval 29 x 6.000
Forgalmi vizsga: 11.000
Kb fél év letenni vagy több egy kicsivel. Ha az elején leszögezed hogy neked sürgős és megbeséled az oktatóddal, akkor sikerülhet 3 hónap alatt, viszont akkor heti 6-8 órát vezetni kell.
Én egyszer buktam, most tartok olyan 300.000 k-nél. Elsőre ha ment volna 280.000 lenne kb.
Ezt csak Te magad tudod eldönteni. Én 2018-ban akartam először elkezdeni a jogsit, megvettem a tankönyveket, meg leszedtem pár régebbi kresz programot, hogy előre tudjak készülni. De rengeteg dolognál megakadtam és/vagy nem tudtam beleképzelni magamat a helyzetbe. Nekem nagy segítségre volt az, hogy exemmel kijártunk vezetni, és hogy vizuálisan is be lettek mutatva a dolgok. Azóta fű alatt több autóval is vezettem (automata, semi-automata, jobb kormányos, szervós-nem szervós kormány, dízel, benzin stb...) Így amit eddig csak hallomásból tudtam, azt meg is tapasztaltam pl. indulás, váltás terén volt ez jelentősebb. A legnagyobb kihívást a lejtőn való kézifékes elindulás okozta, és ettől tartok is.
A másik, hogy részben talán előny, hogy van némi gyakorlatom, de inkább attól tartok, hogy el fogom bízni magam.
De őszintén szólva elég rossz dolognak tartom, hogy már nincs rutinpályázás, mert csak a kresz után valakit belevinni a forgalomba... Hát biztos magam alá tojnék egy forgalmasabb városban 0 tapasztalat nélkül.
24 vagyok, ha ez számít.
Ne aggódj, menj és megtanítanak mindenre. A 17-18 éves lányok sem tudnak semmit az autókról, mégis megtanulják.
Ha akarod, akkor minden lehetséges. Ne félj, élvezd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!