Mi a véleményetek a Kia Stonic 100 T-GDI háromhengeres "varrógép" motorról?
Figyelt kérdés
2021. aug. 3. 10:33
11/23 anonim válasza:
Vezettem már elég sok gyenge autót, pl a régi könnyű 1.0 Swift, vagy az új 1.0 szívómotoros háromhengeres KISAUTÓK teljesen jól használhatók.
A Stonic 1.2 tonna üresen!
Nem azt mondtam, hogy nem lehet vele elindulni, hanem azt jogy kellemetlen vezetni bizonyos körülmények között. De országúton pl. fel sem tűnik.
12/23 anonim válasza:
Mert nem turbó kéne ezekre hanem kompresszor... akkor megindulna kis fordulaton is, és nem is kéne agyonpörgetni hogy menjen.
13/23 anonim válasza:
Pont valamelyik nap vittem egy ismerősömet az 1.4-es turbós autómmal (Direkt nem írok márkát), és amíg nem mondtam neki hogy mi is lapul benne, azt hitte egy minimum 2 literes motor van benne. Aki azt mondja hogy nincs nyomatéka, vagy nem megy az még nem vezetett ilyet.
14/23 anonim válasza:
#12 a turbó már 1500 környékén tölt, pont az a lényege, hogy ne kelljen pörgetni.
15/23 anonim válasza:
Elhiszem hogy sokan félnek a turbómotoroktól, de a modern autóknál már a szívómotorok sem olyan egyszerűek mint azt sokan gondolják.
16/23 anonim válasza:
#13: ha már tölt a turbó akkor nyilván van nyomaték, szerintem ezt senki nem vitatja.
17/23 anonim válasza:
#14: ahhoz hogy 1500-on elkezdjen tölteni a turbó, kell egy nagy padlógáz neki, aztán közel egy masodperc, mire indul a tüzijáték.
18/23 anonim válasza:
Így van, de nem kell agyonpörgetni, ahogy a 12-es írta.
20/23 anonim válasza:
Igaz ebben az autóban nem, de Ford 1.0 125 LE meg Volkswage 1.0 95 lovas autókat vezettem
Mennek ha kell, persze nem lesz olyan élmény vezetni mint mondjuk egy 1.5 TSI vagy 2.0 TSI-t
Szivómotorral meg nem érdemes összehasonlítani, olyan mintha almát hasonlítanánk össze könyvekkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!