Hogy tudom kikötni az indításgátlót?
autó elektronikát tanulok (nagyrészét önerőböl mert suliba a 0 és a semmi között van az oktatásunk)
pár éve már volt valami baja az immonak akkor meg lett csináltatva de most megint besz4rt. mivel ezt "tanulom" magamnak akarom kikötni +nem nagyon engedhetem most meg magamnak a szervízt
valaki tudna segíteni ebbe, csak annyit hogy be lehessen indítani?
esetleg valami anyagot küldeni róla? (angol nyelvű is jó)
na jó lebuktam.. megfogtál, tényleg kockáztatni akarom az amúgy elég jó kilátású jövőmet ilyen f4szságokkal mert a suzukim megadta magát és buszoznom kell
aki lakatosnak tanul az meg csak betörő akar lenni
aki meg fegyvertartásit akar az meg terrorista
Az immonak pont az a lényege, hogy nem tudod megkerülni.
Javítani/cserélni lehet.
A kb. 2000 utáni autóknál az egyik elektronikus modul megkapja azt a jelet, amit a kulcsban levő transzponder visszaad. És közli a motorvezérlő kompjuterrel, hogy OK, mehetünk. Nem tudsz semmit áthidalni, ha a kompjuter sztrájkol.
Szakszervizben lehet, hogy ki tudják törölni a kompjuterből a kulcsok azonosítóját. (A Ford-nál legalábbis így van.) Akkor az elektronika nem vár semmilyen jelet és bármilyen kulccsal elindul.
Végre valaki leírta, hogy nem egy átköthető alkatrészről van szó.
Ha nem látja a feltanított kulcsokhoz tartozó chipet, nem fog működni. Az önindító teker, mert a gyújtáskapcsoló mechanikusan záródik, de ennyi. Vagy újratanítod, vagy vezérlőt cserélsz.
Minél újabb egy autó, annál több vele a szívás, egy CANBUS-os autónál már a klasszikus feszültség- és ellenállásméréses módszerekkel sem mész sokra a hibakeresés során, legfeljebb azt látod, hogy az adott egység kap-e tápot, és mondjuk a kimenetén (ha lámpáról van szó) a LED-ek megkapják-e a feszültséget. De ha nem, akkor a miérthez már kevés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!