Párhuzamos közlekedésű útnál, megszűnő sáv esetén figyeltek-e arra, hogy a megszűnő sávban haladó ne ragadjon benn a sávban?
Figyelt kérdés
Nekem az a mániám, hogy megszűnő sáv esetén teljesen végig megyek a sávban, majd teljesen a legvégén váltok sávot.
Tehát ha megy előttem valaki, megvárom, míg ő sávot vált, utána váltok én.
Ugy tudom, több nyugati országban ez az elfogadott.
Viszont, többször jártam már úgy, hogy aki mögöttem jön, egész addig ráér, míg a sáv meg nem szűnik, akkor kivág mögülem, de csak épp annyira gyorsít, hogy én ne tudjak biztonságosan sávot váltani, gyakorlatilag el sem megy mellettem, én meg benn ragadok a sávban.
Szerintetek rosszul csinálom?
2021. júl. 27. 21:37
11/13 anonim válasza:
Csak azt nem tudom miért kell lepontozni egy véleményes kérdésnél a válaszokat. Ez a véleményem, hogy ha időben nem sorol át, akkor nem kell beengednem. a lepontoztok, akkor is az lesz! Miért fékezzek azért, mert ott áll egy életképtelen b.om, aki nem képes arra, hogy időben átsoroljon? Nem akkor kell kivágni az indexet és állni mint egy f. a sáv végén, amikor már ott vagyok tőle fél méterre. Előtte ezerszer bejöhetett már volna elém, nem tette, nekem akkor miért kéne padló fékeznem és segítenem a bejövetelét? Utána meg előzzem le ugye, mert aki sávot nem tud váltani, az utána normálisan haladni sem képes majd (tapasztalat!).
12/13 anonim válasza:
11! Én azért tettem, mert nem ezt kérdezi.
Az a gondja, hogy amikor váltana sávot, mögüle kiugrik valaki (szintén sávot vált), és elzárja az útját.
Nem az a baja, hogy beengedik vagy sem. Pofátlannak tartja a műveletet.
13/13 anonim válasza:
Nem pofátlan, hanem nem vált sávot időben. Azért ragad be, mert a mögötte lévő, aki sávot vált relatív néhány km/h sebességkülönbséggel halad, így persze, hogy sok ideig egymás mellett haladnak. A kérdezőnek ráadásul lassulnia kell a megszűnő sáv miatt. Nem igaz, hogy ennyire nem látja át a helyzetet, de tudom, a másikat okolni mindig könnyű. Az érmének is két oldala van, mint tudjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!