Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlotok első...

Milyen autót ajánlotok első kocsinak, kezdő sofőrnek az alábbi szempontok alapján?

Figyelt kérdés

Munkába szeretnék járni vele, tehát napi használatos lenne. Annyi, hogy a munkahelyem kb 35km-re van a szomszéd városban, és a közlekedés nagy részre gyorsforgalmi autóúton (nem akarok hülyeséget mondani, de kb 22km) történne illetve főúton (6-7km). Én is a város szélén lakom (kb 1-2 km), és a munkahelyem is relatív a város szélén van (2-3km).

Amit az autótól szeretnék:

- klíma

- abs

- Szervokormány (volt szerencsém nem szervosat vezetni, és nem szeretnék többet.)

- Ne legyen túl hosszú / "nagy seggű". (Pl nekem egy Opel Zafira már hosszú.) De azért legyen egy kis csomagtartója, mert néha bevásárolnék hazafelé jövet.

- Nem szeretnék 10 évnél régebbit. Hosszú távra tervezek, és nem akarom lecserélni legalább 10 évig még.

- "Könnyen" lehessen vezetni, lehetőleg manuális váltóval.

- Lehetőleg gazdaságos fenntartás, szóval ha mondjuk fékbetétet kell cserélni, az nem félmillió legyen.

- Igazából mindegy hogy 3, 4 vagy 5 ajtós.

- Legyen kényelmes benne ülni mind a vezetőnek, mind az utas(ok)nak.

Amit nem szeretnék:

- Ilyen "drága márkákat", mint Audi, BMW vagy Mercedes

- Elsősorban olyan érdekel ami nem "tetőablakos". (Egyelőre nincs lehetőségem garázsban tartani, és gondolom a tetőablak kényesebb, mint a sima tető.)

- Ha megoldható, kerülném az innen-onnan (Németből, Ausztriából stb) behozott kocsikat

- Opel Merivánál láttam ilyen "egymás felé nyíló" ajtókat. Nem tetszik ez a megoldás, ilyet nem szeretnék.

Keret:

- Használt esetén max 2-2.5 millió, de minden papírozással meg ilyesmivel együtt, szóval ha kicsengetek ennyi pénzt, akkor abba már "bele lehessen ülni és menni"

- Új is szóba jöhet. Ebben az esetben akár 3 milliót tudnék rá szánni, de nem ragaszkodom az újhoz, csak hátha azt mondjátok, hogy az jobban megérné valamilyen okból.

A vásárlás nem sürgős, akár 6-8 hónapot tudok még várni és gyűjtögetni hogyha úgy van.

Őszintén bevallom, nem nagyon értek az autókhoz, ez talán a fenti listán is látszik. 28 éves nő vagyok, kb 8 éve van jogsim, de nem sokat vezettem, ezért tartom magam kezdő sofőrnek.

Nézegettem pár kocsit, ami szimpatikus volt: Kia Venga, Hyundai I20/I30, Toyota Aygo. Érdekes lehet egy Opel Corsa is, elég kompaktnak tűnik. Ezekről mi a véleményetek? Jók lehetnek?

Illetve általában Kia Vengánál láttam hogy az 1.4-es kiadás olcsóbb, szóval jobban beleférne a keretembe. Viszont azt hallottam 1.6 alatt nem éri meg autót venni, ha nemcsak városon belül használja az ember - tényleg ennyit számít?

2021. júl. 22. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
japán benzines kisautók között keresgélj
2021. júl. 22. 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
19%

Németpártiként én a Corsa-t kihúznám és betenném az opciók közé a Polo-t és a Fabia-t.

Ilyen kisautók még 1.2 motorral is bőven használhatók normál közlekedésre. Szóval ez ne tartson vissza.

A tetőablak meg bullshit. 11 éves tetőablakos kocsim van, utcán áll. Semmi baja.

20 éves autóknál megérteném az agonizálást, vagy gazdasági totálkárból feltámasztott, megcsavarodott karosszériák esetén. Mondjuk az ilyen kisautókhoz nem is dobálják a tetőablakot úgysem.

2021. júl. 22. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
28%

Dacia Sandero

2-3 évest is kapni nagyon kevés km-el

2021. júl. 22. 12:46
 4/11 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem egy nőnek megfelelő az 1.4-es motor is, ha nem egy vérmes ragadozó az utakon... Márpedig vélelmezem, kezdőként nem vagy az, és később sem tervezed.

A Venga modelltársa az IX20-as, már nem tudom melyik, de valamelyikük kicsi olcsóbb.

Szerintem az Aygo-t hagyd, nagyon mini még városinak is. I30 drága, I20 még az 1.25-ös motorral jó lehet.

Szerintem Opel-t ne vegyél... Nem tudom a maiak is olyan jó hírűek-e mint a régiek, de benzinest biztos nem vennék manapság se belőlük...

Én is szemeztem férfiként a Vengával egyébként... szerintem masszív kis kocsi. Még épp eléggé kisautós, de van benne valami nagyautós masszivitás a formájában.

2021. júl. 22. 12:48
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Miért lett mindenki lepontozva?
2021. júl. 22. 13:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó vonalon gondolkodsz. Hyundai i20, ix20, kia venga, honda jazz, toyota yaris. Ezekbe az autókba full felesleges 1.6-os motor.
2021. júl. 22. 13:28
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
Kokkos itt járt, még mindig nem b@szták ki az oldalról, ennyi... mi is lepontoztuk a sárga földig a hülyeségeiért, én sorozatban jelentgettem, ezért most kicsinyes "bosszút" áll mindenen és mindenkin. Legalábbis úgy gondolom...
2021. júl. 22. 14:03
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Én opel corsa D-t hajtok pár éve.Szerintem jó autók.Rengeteg felszereltségi szinttel lehet kapni,az egész sportos opc line kinézettel.Érdemes 1.4 motorral választani,mert az 1.0,1.2 elég lomha.Bár én 1.6 turbo benzinest választottam.Na ez megy mint atom,országúton 6.5l városban sajnos megeszi a 10-et is.
2021. júl. 22. 17:59
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
Honda Jazz
2021. júl. 22. 19:44
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenkinek ment a hasznos válasz!

Még az érdekelne, hogy magánszemélytől (pl Pista eladja a kocsiját) vagy kereskedőtől érdemes inkább használt autót venni?

2021. júl. 29. 18:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!