Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen magas lehet az az...

Milyen magas lehet az az ember, aki autóban a kormánykerék felső része és a műszerfal teteje között néz át?

Figyelt kérdés

Ma láttam egy ilyen esetet. Oldalról, így jól meg tudtam nézni. Már amennyi látszódott belőle, tehát a fejének úgy a fele. Pont olyan autóban ült mint az enyém, Audi A4 B6. Én 188 cm vagyok, a fejem felé az öklöm épp befér a tetőig. Az ő szemmagassága az én mellbimbóim környékén lehetett. Tehát a felső része úgy 35-40 centivel volt alacsonyabb. A feje teteje nagyjából a fejtámla aljával lehetett egysíkban. Akkor lehet, hogy olyan 135-140 cm magas volt? Egy idős hölgy volt egyébként.

Ilyen magasság nem korlátozza a vezetési képességet vajon? Azon gondolkodtam, hogy hogyan kaphatott jogsit. Lehet mostanában tette le? Mert régen ilyen esetben azt tudom, hogy ülésmagasítót kellet használniuk az alacsonyaknak, viszont úgy meg sokszor nem érték el a pedálokat, így voltak akik az első vezetés órán "ki is estek". Például a barátnőm anyja. Ő még a 80-as évek elején akart jogsit, de a testmagassága miatt nem engedték neki, olyan 148 cm körül volt. Mostanában nem probléma az, ha valaki ilyen alacsony? Nem kell ülésmagasítón ülnie?

2021. júl. 17. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is eléggé alacsonynak számítok.(155-158 cm). Csak úgy értem el a pedálokat ha teljesen előre húztam az ülést. De én ha beállítottam, tökéletes volt minden. Viszont van egy 143-147 cm-s barátnőm, akit mindenhonnan elhajtottak, mert nincs meg minimum 150 cm. Lehet, hogy azok az autós iskolák "húztak " fel ilyen szabályt, de amikor én jelentkeztem is nagyon húzták a szájukat, pedig külön városban néztünk iskolát.
2021. júl. 18. 02:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. És te milyen magasan látsz ki? A kormánykerék felett rendesen?
2021. júl. 18. 08:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Huh én 150 centi vagyok, de azért ennyire extrém helyzetben nem voltam én sem még a régi Swiftben sem (mondjuk azt nem vezetek, mert ennek ellenére nagyon előnytelen volt).

Nem tudom, mikori ez az autótípus, de az ilyen 2000-es évekbeliekben már többnyire simán állítható az ülés, támla, kormány nagy tartományban. Lehet, az illető nem állította be magának (ami mondjuk igen veszélyes és kényelmetlen is). Ezesetben lehet, hogy normál magassága van, csak esze kevesebb.

Egyébként meg nem tudom, mekkora lehet, ha tényleg ilyen kicsinek tűnt, az én oktatómnál 142 centis nő is volt, még ő is le tudott vizsgázni. Azt mondjuk nem tudom, konkrétan milyen autók felelnek meg neki a tanulókocsin kívül, én a japánoknál (Suzuki, Toyota) vettem még észre, hogy gondolnak a kicsikre is.

2021. júl. 18. 09:49
 4/4 anonim ***** válasza:
En teljesen normálisan látok ki. Persze a kocsi elejét nem látom (amire azt mondták nem is kell), de a vezetésben emiatt nincs hatranyom.
2021. júl. 18. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!