Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Összkerekes Teslán is ki...

Összkerekes Teslán is ki lehet kapcsolni az összkereket és csak hátsó hajtással közlekedni, vagy az állandó összkerék?

Figyelt kérdés
Ezt a kérdést mindegyik modellre értem!

2021. júl. 12. 10:52
A kérdező szavazást indított:
Ki lehet kapcsolni
Nem lehet kikapcsolni
Modelltől, típustól függ
4 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

A Tesla Model 3 Performance pályafunkciója (track mode) ki tudja kapcsolni. Ott 0-100% be tudod állítani mennyi energia menjen az első és hátsó motorba. Ha 0%-ra állítod akkor csak hátsó kerék meghajtású lesz.

Amúgy másképp nem lehet.

De minek akarod kikapcsolni?

2021. júl. 12. 11:04
 2/4 anonim ***** válasza:
59%
#1 mer driftelni akar mint a BMW-vel szoktak...
2021. júl. 12. 11:17
 3/4 A kérdező kommentje:
#1 amúgy nem akarom kikapcsolni mert amúgy 16/F csak érdekelt a dolog és kiírtam
2021. júl. 12. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen ha drifting akkor Track Mode.

De én jégen vezettem már Teslát Traction Mode-ban. Általában a Tesla nem engedi a kerekeket kipörögni, de ha bekapcsolod a Traction Mode-t akkor jégen kicsit igen.

Kanyarokban így engedi a driftinget - amíg ura vagy a helyzetnek. De ha a gép érzi hogy túlcsúszol és pörgés lesz ebből akkor tizedmásodperc alatt közbelép, lejjeb veszi a gázt és megmenti a szituációt. Szóval lehet játszani jégen és csúszós utakon nagyobb veszély nélkül.

Apropó drifting, négykerékmeghajtás és kerékpörgés: a Tesla számítógépe nem engedi a kerekeket kipörögni gyorsulás közben se. Ezért nyugodtan lehet padlógázt adni bármikor, nem kell attól félni hogy kipörög a kerék, félrehúz és az árokban kötsz ki mint más motorerős autóval.

2021. júl. 12. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!