Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden buszosnak szokása...

Minden buszosnak szokása átvinni élesebb kanyaroknál a járművet a szembesávba hogy a vége ne menjen fel a járdára? másképp nem is lehet megoldani?

Figyelt kérdés
ahol nem csuklós, csak simán egyben a hosszú
2021. júl. 11. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha te is leírod, hogy azért megy a szembe sávba hogy ne menjen fel a hátsó kerékkel a járdára akkor nem érzed totális hülyeségnek az ezt követő kérdésed? :D

A közút kialakítása sajnos nem mindenhol egyezik a rajta közlekedő járművek technikai igényeivel. De szokták oktatni, hogy illik segíteni a nagyobb járművek közlekedését, az előrelátó vezetéshez meg hozzátartozik, hogy felismerd ha a szembe jövő busz nem fér el.

2021. júl. 11. 20:45
 2/6 A kérdező kommentje:
bocsánat nincs jogsim, és nem vagyok profi kreszben. csak elgondoltam ha épp úgy jön ki hogy jönnek mindenfelől és nem tud csak úgy átmenni akkor mi van. de ha oktatva van hogy segíteni illik akkor nem szóltam
2021. júl. 11. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyankor megáll. A nagyobb járművek kanyarodáskor igénybe vehetik a szembeoldali forgalmi sávot is, de csak abban az esetben ha nem akadályozzák a forgalmat vagy az elsőbbséget megkapják :)
2021. júl. 11. 20:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha indokolt, akkor igen. Amikor lehetséges, akkor nyilván kényelmesebb átvinni még akkor is, ha ki tudná centizni, ha pedig jönnek, akkor vagy megáll, vagy tényleg centizi.
2021. júl. 11. 21:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Én C oktatáson is átengedtem néha az elejét a szembesávba😅 mondjuk elment volna nélküle is, de még nem érzem annyira a vasat🤷‍♂️
2021. júl. 11. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
"...hogy a vége ne menjen fel a járdára" Mi is van az utcasarkokon a járdán? Villanyoszlop, közlekedési lámpa oszlopa, gyalogátkelőhely tábla oszlopa, stb... Ha magasabb a szegélykő, akkor jó eséllyel lepadkázza a hátsó felnit, akkor aztán senki sehova, megáll a forgalom. Harmadik ok, hogy a buszok fordulóköre elég nagy, sokszor be sem tudná venni azt a kanyart anélkül, hogy át ne menjen a másik sávba.
2021. júl. 12. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!