Tegnap kaptam meg a szalon autómat, ma reggel nem indul,teendő?
"Ezt csak azért írtam le, mert nem hiszem el, hogy ilyen értéknél csak pár ezer forint lenne a kereskedés haszonkulcsa"
Az alapáras autókon 3-4% körül van a haszonkulcs, egy Suzukin 100-200 ezer forintot keresnek. A felextrázottabb modelleken nyilván többet, illetve most a megugró kereslet is a kereskedők malmára hajtja a vizet, de egy 20 ezer forintos teletankolás rosszabb üzlet a kereskedésnek, mint odaadni ajándékba a 20 ezer forintos gyári szőnyeggarnitúrát (mert azon nyilván neki van haszna, nem a töltőállomásnak).
Továbbra sem értem, miért nem szólsz a kereskedésnek :D. Attól, hogy ide leírod, nem lesz jó sajnos. Így látatlanban elég nehéz okosat mondani.
A válasz arra, hogy miért nem tankolnak bele: Miért tennék? Miért tankolná neked a szalon tele azt az autót, amit elad? Az a szalon költsége lenne, ami neki nem térül meg. Az autókat ők is úgy kapják meg a gyáraktól, hogy a mozgatáshoz szükséges minimális üzemanyag van benne. Akkor mi a szarért vinnél el a kereskedés 25-30 ezer Forintért teletankolni?
Tudom, hogy furán hangzik... De ez van. Semmilyen kötelezettsége nincs a kereskedésnek arra, hogy egy teletankolt autót adjon át. Miért tenné, amikor átadhatja úgy is, hogy a tankban van 5 liter üzemanyag? Felesleges pénzkidobás nekik.
És mint autóvásárlók, lehet háborogtok ezen. Gondolkodjatok autószalon fejjel. Te teletankolnád a vevő autót saját költségen? Teletankolnád azt a kocsit 30 ezerért, amin az egész szalon keres mondjuk 100 ezret? Naugye...
Mert nem volt elérhető? :D
Most beszéltem vele, jönnek a kocsiért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!