Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tegnap kaptam meg a szalon...

Tegnap kaptam meg a szalon autómat, ma reggel nem indul,teendő?

Figyelt kérdés
Tegnap kaptam meg az új szalon suzukimat, ilyen model autó volt a szalonban, ami azt jelentette,hogy tesztvezetést lehetett vele menni, így van benne 1700km.. de most reggel nem indul,teker, de nem indul
2021. júl. 11. 07:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%

"Ezt csak azért írtam le, mert nem hiszem el, hogy ilyen értéknél csak pár ezer forint lenne a kereskedés haszonkulcsa"

Az alapáras autókon 3-4% körül van a haszonkulcs, egy Suzukin 100-200 ezer forintot keresnek. A felextrázottabb modelleken nyilván többet, illetve most a megugró kereslet is a kereskedők malmára hajtja a vizet, de egy 20 ezer forintos teletankolás rosszabb üzlet a kereskedésnek, mint odaadni ajándékba a 20 ezer forintos gyári szőnyeggarnitúrát (mert azon nyilván neki van haszna, nem a töltőállomásnak).

2021. júl. 11. 13:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
#11, esetemben nem Suzuki. Szerintem 3-4%-nál több lehet, mert a listaárból kapásból elengedtek 1,8 milliót + valóban kaptam én is egy garnitúra gyári gumiszőnyeget + az alapon felül 2 év garanciát. Valószínűleg akkor is megvettem volna, ha azt mondják, hogy 20.000-rel drágább. Pénzben ők és, én is ugyanott vagyok, de jobb szájízzel távozok, mint üres tankkal.
2021. júl. 11. 14:44
 13/18 A kérdező kommentje:
Sajna még most sem indul :/ sőt most probáltam indítani, és a kipufogóból jött szürke füst... inditózás közben
2021. júl. 11. 20:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Továbbra sem értem, miért nem szólsz a kereskedésnek :D. Attól, hogy ide leírod, nem lesz jó sajnos. Így látatlanban elég nehéz okosat mondani.

A válasz arra, hogy miért nem tankolnak bele: Miért tennék? Miért tankolná neked a szalon tele azt az autót, amit elad? Az a szalon költsége lenne, ami neki nem térül meg. Az autókat ők is úgy kapják meg a gyáraktól, hogy a mozgatáshoz szükséges minimális üzemanyag van benne. Akkor mi a szarért vinnél el a kereskedés 25-30 ezer Forintért teletankolni?

Tudom, hogy furán hangzik... De ez van. Semmilyen kötelezettsége nincs a kereskedésnek arra, hogy egy teletankolt autót adjon át. Miért tenné, amikor átadhatja úgy is, hogy a tankban van 5 liter üzemanyag? Felesleges pénzkidobás nekik.

És mint autóvásárlók, lehet háborogtok ezen. Gondolkodjatok autószalon fejjel. Te teletankolnád a vevő autót saját költségen? Teletankolnád azt a kocsit 30 ezerért, amin az egész szalon keres mondjuk 100 ezret? Naugye...

2021. júl. 12. 07:28
 15/18 A kérdező kommentje:

Mert nem volt elérhető? :D

Most beszéltem vele, jönnek a kocsiért :)

2021. júl. 12. 09:17
 16/18 A kérdező kommentje:
elvitték ma :)
2021. júl. 12. 19:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg légyszi, hogy mi volt a baja és ingyen megcsinálták-e.
2021. júl. 13. 11:08
 18/18 A kérdező kommentje:
Írom majd, egyelőre semmi infó :) Kaptam egy másik autót amit addig használhatok :)
2021. júl. 13. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!