6 órán át fel volt kapcsolva a tompított világítás! Beindult. Lehet baj ebből holnap reggel?
Sziasztok.
Véletlenül rajta hagytam a világítást az autón, most vettem észre. Lekapcsoltam, beindítottam, pöccre beindult. Holnap reggel nem lesz vele semmi gond igaz, ha mar beindult 6 óra után?
Lehet már csak azt az egy próbaindítást bírta ki, és gondolom nem mentél egy kört, hogy töltsön viszatöltsön a generátor.
Tompított 6 órán át, az elég sok. Nem csak helyzetjelző ment? A te kocsid nem picsog, ha világítással nyitod az ajtót?
Reggel izgulhatsz :)
Remélem nem lesz probléma. Gondolkoztam megyek vele pár kört, de nem éreztem gyengének és nem mutatta az akksit sem a visszajelző.
Gondolkoztam,hogy most rá indítsak vagy ebből nagyobb problémát csinálok. Lehet csak a helyzetjelző ment, de a tompított maradt bekapcsolva, úgyhogy ezt nem tudom, szerintem csak a helyzetjelző , mivel a kulcs nem volt bent, és le is zártam. Remélem nem lesz gond! :D pocsékul kezdődne a napom. Gyengeséget nem tapasztaltam és tényleg erőlködés nélkül elsőre indult. Nem éreztem rajta semmi furcsát.
Az akksit nem mutatja semmilyen visszajelző. A piros akku jel azt mutatja, hogy van-e töltés vagy nincs.
Szóval izgulhatsz. Menj le egy negyed órával előbb, hogy legyen időd keresni valakit, aki bebikáz.
Ha beindult akkor annak semmi baja és nem merült le.
De akinek autója van annak jó ha van egy akkutöltő is, ez alap dolog.
Régi fajta autó?
Úgy értem, ha kiveszed a kulcsot, akkor is ténylegesen világít a tompított?
Mert például az enyémen szándékosan sem lehet rajtahagyni a tompítottat, mert akkor csak a helyzetjelző világít.
Mekkora akksi van benne, hogy kibírt 6 órán át 2*55 W + 2*6 W+ műszerfal világítási terhelést?
Ez 130W, több mint 10A, 6 órán át ez több mint 60 Ah terhelés.
Ennyit csak egy nagy akksi bír ki.
Mint pl. az én 75Ah-s akksim.
Viszont, ha tehermentesítő kapcsolós, mint az enyém, akkor a 2*55 W kiesik, 20W, 1.6 A, ez 6 órán át 10 Ah, ennyit egy 44Ah-s akksi is röhögve kibír, indítási nehézség sem lesz.
Egyébként egy lemerült akksival kb. 100 kilométert kéne menned, hogy feltöltse az akksid.
Nem 1 kört.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!